За све ово време Вучић тајно преговара о признању лажне државе Косово

    Председник Србије Александар Вучић и председник Црне Горе Мило Ђукановић су у свакодневном контакту преко заједничког медијског саветника Владимира Бебе Поповића. Пошто немају решење како да зауставе масовне литије и графитну револуцију српских тробојки у Црној Гори – трагају за начином којим би хитно скренули пажњу јавности. Вучић се посебно ангажовао око овога јер се уплашио да се ово „догађање народа“ из Црне Горе може пренети и у Србију кад људи овде схвате да њих двојица све време раде заједно и да Мило за све своје политичке активности има подршку свог пословног партнера из „Београда на води“ Александра Вучића. Зато можемо очекивати разне режиране инциденте у Црној Гори којима ће овај двојац председника и Беба Поповић покушати да скрену пажњу јавности и сломе отпор народа и Цркве против скандалозног закона о слободи вероисповести.

     Посебан проблем за Вучића представља тема Косова и Метохије, јер већ месецима трају тајни преговори о признању лажне државе Косово од стране Београда упркос јавним изјавама да преговора неће бити док не буду укинуте таксе од стране Приштине. Најбољи доказ томе је договор који је мимо очију јавности и без икакве претходне најаве направљен у америчкој амбасади у Берлину у вези са обновом летова између Београда и Приштине, као и даљи преговори који су на истом месту настављени ових дана, иако таксе нису укинуте. Како су без икакве претходне најаве једно јутро потписали споразум о обнови летова, тако планирају да једног новог јутра у току ове године – без икакве претходне најаве – потпишу признање тзв. независног Косова у форми некаквог свеобухватног споразума о сарадњи и помирењу. Вучић је свестан да ће тада имати „догађање народа“ у Србији које ће бити још веће него у Црној Гори и да такво кршење Устава и издају Косова његова власт не може да преживи, и због тога се налази у безизлазној ситуацији и паници.

     Ствари се додатно компликују због великог броја крупних афера, откривеног криминала и корупције у врху актуелне власти, посебно у вези са најближим рођацима и кумовима Александра Вучића и Небојше Стефановића. Јучерашње бежање Бранка Стефановића, оца министра полиције, од новинара након суђења – слика је страха власти од кривичне одговорности која их сигурно чека због свеукупне пљачке народа и државе у последњих осам година.

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери

 

Фото: Фејсбук/Слика екрана