Српски Покрет Двери - Лого
Search

Све телевизије са националном фреквенцијом, као и сви тиражни дневни листови, претворили су се у пропагандна гласила владајуће СНС и легла негативних кампања против њених политичких неистомишљеника.

     Они не само да свакодневно шире најпозитивније вести о владајућем режиму, већ 24 сата дневно лажу, клеветају и шире неистине о политичким противницима власти. И то се не односи само на лидере опозиције и политичаре већ и на свакога ко се усуди да критикује власт или искаже другачије мишљење, био он академик, универзитетски професор, драмски уметник или новинар. Истовремено, ови медији служе и за тотално слуђивање нације, посебно када је у питању актуелна здравствена криза. Довољно је навести потпуно контрадикторно извештавање са прекјучерашње конференције за медије председника СНС, објављено јуче на насловним странама дневних листова. Док „АЛО“ најављује да „Вакцина стиже у децембру“ – „Информер“ тврди да ће „Вакцина тешко стићи пре марта 2021“. Док „24 сата“ јављају да „Нема нових мера“ – „Српски телеграф“ најављује да „Следеће недеље уводимо карантин“. Из ових наслова са једне исте конференције за медије закључујемо да власт и режимски медији имају за циљ опште дезинформисање јавности, конфузију и потпуни хаос у вези са новом заразном болешћу и њеним последицама по здравље и друштвени живот.

Годинама опозицију нападају и представници власти и режимски медији да нема програм, а онда када организујете конференције за медије и округле столове на којима представљате програм – нико од режимских новинара не жели или не сме ни да присуствује, а камоли да вест о томе пренесе грађанима. Тако је Српски покрет Двери од 25. септембра и представљања новог Прогласа „Промена система – сигурност за све“, као и конференције за медије испред Дома Народне скупштине 29. септембра, само у месецу октобру у Пресцентру Удружења новинара Србије одржао четири конференције за медије (6, 13, 18. и 27. октобра) и један округли сто (20. октобра) на којима није присуствовао нити један новинар режимских медија. Дакле, на ових укупно 7 политичких догађаја у последњих месец дана није се појавио нити један новинар РТС, РТВ, ТВ Б92, ТВ ПРВА, ТВ ХЕПИ, ТВ ПИНК, ТВ СТУДИО Б, нити дневних новина „Политика“, „Вечерње новости“, „Курир“, „АЛО“, „Српски телеграф“, „Информер“, „24 сата“…, нити било ког радија са националном фреквенцијом. То говори не само о незапамћеној медијској цензури већ и о огромном лицемерју владајућих политичких и медијских елита. Притом на ових 7 конференција уопште није било речи о власти већ је искључиво представљен програм и нови људи у политици из редова Српског покрета Двери, као и глас струке политиколога млађе генерације. Говорило се о обнови демократије и реформи изборног система, правној и политичкој одговорности, зеленом патриотизму и новом селу, новом граду по мери човека и породице, здравству, пољопривреди… На тих 7 догађаја учествовало је укупно 30 потпуно нових лица која никада раније нису били чланови странака нити учествовали у власти. Али, све ово лажне режимске медије не интересује. Кад боље размислим, све ово је још опасније по власт јер показује да постоји опозиција која није само против актуелне власти већ има и комплетан програм и квалитетне стручњаке који представљају алтернативу садашњој власти.

Да се разумемо, није много боље стање ни са осталим медијима који се  сматрају слободним и независним, и који такође на кашичицу преносе овакве конференције. Да ли зато што су и они лагали када су заговарали да желе да чују нове идеје и нове људе или се њиховим газдама не свиђа идеја промене система а не само власти, али тек чињеница је да се на прсте једне руке могу пребројати они медији који су били спремни да пренесу једну потпуну новост на српској политичкој сцени која притом тренутно нема конкуренцију.

Што се тиче Српског покрета Двери, без обзира на овакав однос медија према новим политичким идејама и новим људима у политици, ми настављамо у новембру и децембру са даљим представљањем нашег програма и водећих личности Двери. У плану су конференције посвећене образовању, култури, породичној политици, економији, као и округли столови о демократији, заштити животне средине, лустрацији и односима са Србима у региону и расејању. Нама је важно да ми на овај начин одговарамо на очекивања грађана који су тражили да виде и чују нове идеје и нове људе. Двери тако доказују да нисмо само борбена и храбра опозиција већ да имамо и озбиљан програм и квалитетне људе који могу да преузму одговорност за промену система у Србији.   

[ngg src=“galleries“ ids=“307″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: