Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović na Jarinju: Ne priznajem tzv. „državu kosovo“

Ne priznajem samozvanu „državu kosovo“ i iz tog razloga ne želim da potpišem izjavu, jer kao državljanin Republike Srbije ja se nalazim na teritoriji Republike Srbije i ne razumem zašto sam zadržan – rekao je predsednik Dveri, Boško Obradović, prilikom zadržavanja na Jarinju, koje je trajalo više od sat vremena.

Juče je u Kosovskoj Mitrovici potpisana Deklaracija o odbrani AP Kosovo i Metohija, koju su potpisali Dveri, Zdrava Srbija i Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije, na čelu sa dr Markom Jakšićem i narodnim poslanikom Slavišom Ristićem.

U toku govora Boška Obradovića, prema potpisnicima Deklaracije upućene su kamenice i baklje, dok je predsednik Dveri, Boško Obradović, pri povratku zadržan na Jarinju od strane nelegalnih organa režima u Prištini, prilikom čega je saslušavan.

Boško Obradović je predstavnicima organa nelegalnog režima u Prištini rekao da se on kao državljanin Republike Srbije nalazi na delu teritoriji svoje zemlje u AP KiM, i da ne razume zašto mu je uskraćena sloboda kretanja kad za njega ovo nije granični prelaz.

„Ne priznajem samozvanu „državu kosovo“ i iz tog razloga ne želim da potpišem izjavu, jer kao državljanin Republike Srbije ja se nalazim na teritoriji Republike Srbije i ne razumem zašto sam zadržan“  rekao je predsednik Dveri, Boško Obradović, na Jarinju.

„Bila mi je čast da  me zadrže nelegalni organi nelegalnog režima u Prištini, tzv. „države kosovo“ i što sam imao priliku da pred njima ispovedim svoje političko uverenje, da za mene ovo nije nikakva granica, da je ovo deo teritorije Republike Srbije i da ja imam pravo da se kao narodni poslanik, građanin i državljanin Republike Srbije, krećem slobodno na teritoriji svoje zemlje“ – zaključio je Boško Obradović, nakon puštanja od strane šiptarskih vlasti.

 

Info služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: