Српски Покрет Двери - Лого
Search

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је у Новом дану да бојкот избора не значи предају већ управо супротно – борбу.

Одговарајући на питање о разлогу бојкота тих разговора, Обрадовић је рекао да они нису ни добили позив Европског парламента већ председнице Скупштине Србије Маје Гојковић.

„А Маја Гојковић за нас не постоји. Ми тражимо њену оставку и не видимо да она може бити модератор између власти и опозиције после свега што је учинила на уништавању парламентаризма у Србији“, рекао је Обрадовић.Он је додао да неће учествовати у „лажним дијалозима где се само троши време до избора, а да се ништа не промени“.

„Ми смо сада у кампањи бојкота. За седам дана смо обишли 40 градова и општина у Србији. Бојкот није повлачење и предаја како многи желе да нам наметну, бојкот је борба“, наводи Обрадовић.

Обрадовић оцењује да ће се временом подизати „атмосфера бојкота“ и да ће се омасовити протести у Београду.„Следи непризнавање резултата избора, непризнавање те Скупштине, непризнавање те владе и њених одлука. То је политичка криза која мора да се заврши нормалним изборима“, рекао је Обрадовић.

Што се више нас бори и буни, каже Обрадовић, пре ће пасти Вучић.

„Тих 100.000 мора да заокруже Андрићев венац и Председништво Србије. Е онда седамо и разговарамо о слободним и поштеним изборима“, истакао је Обрадовић.

 Говорећи о случају радника „Крушика“ Александра Обрадовића који је био више од 20 дана у притвору због, како је наведено, одавања пословне тајне односно јер се сумња да је био новинарски извор за послове у вези са извозом оружја који се доводе у везу са оцем министра Небојше Стефановића, Обрадовић је упитао како је неко ко се бори против корупције и криминала завршио у затвору уместо виновника афере.

„Очито је порука власти да свако ко подигне главу, глава ће му бити одрубљена. Морамо да извучемо поуку – ако будемо ћутали, склањали се и повлачили, ако се не будемо побунили биће све горе. То може да се деси сваком од нас, где је крај понижавању, гажењу људског достојанства, недемократичности режима, насиљу, злоупотреби државних институција…“, пита се Обрадовић.

 

Инфо служба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: