Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Ne podržavamo neprimerene izjave, ali želimo da se bavimo bitnim temama

Na KZN u Čačku, predsednik Dveri je govorio o predstojećim izborima u Lučanima i planu vlasti da raspiše izbore i u drugim opštinama, ali se dotakao i izjave poslanika Srđana Noga od koje se ogradio i istakao da politika Dveri nije pozivanje na nasilje i vešanja.

Govoreći o predstojećim izborima u opštini Lučani na konferenciji za medije u Čačku, predsednik Dveri Boško Obradović je istakao da postoje informacije da će vlast veštački i mimo zakona raspisati lokalne izbore u još nekoliko sredina u Srbiji, jer nije zadovoljna svojim šansama u Dragačevu. Pominju se Kladovo, Kula i Doljevac kao mesta u kojima će vlast veštački i protivzakonito održati vanredne lokalne izbore u isti dan kad i u Lučanima, jer u ovim sredinama nema lokalnih medija i nigde ne može da se čuje glas opozicije, što znači da nema uslova za regularne izbore.


„I oni su svesni da je Savez za Srbiju postao druga politička snaga u zemlji i da prvi put izlazi na izbore upravo u Lučanima“ – rekao je on i dodao da građani već pozitivno reaguju na aktivnosti Saveza u Dragačevu.


Ovim povodom Obradović se osvrnuo i na jučerašnji izjavu narodnog poslanika Dveri Srđana Noga: Ograđujem se od izjave narodnog poslanika Srđana Noga. Politika Dveri nije pozivanje na nasilje i vešanja“.


On je istakao da je Nogo na neprikladan i neprimeren način govorio o jednoj bitnoj temi. „Nikakvog vešanja u Srbiji neće biti. Poslednji koji su vešali su nemački okupatori i sa gnušanjem se toga sećamo. To nije i nikada neće biti politika Dveri. Međutim, tema migrantske krize je veoma bitna i očekujemo odgovor na važno pitanje, a to je da li je potpisan Dablinski sporazum koji znači stotine hiljada migranata u Srbiji. To je apsolutno neprihvatljivo i onaj ko misli to da uradi mora krivično da odgovara za ugrožavanje državne bezbednosti.“ – rekao je Obradović.


On je istakao da opozicija ne sme da se ponaša isto kao i Srpska napredna stranka i da se ljudi na vlasti nikada nisu izvinili za svakodnevne najgore uvrede političkih protivnika i podizanje društvenih tenzija. „Svi moramo pokazati odgovornost i više voditi računa o svojim rečima i ponašanju.“ -rekao je Obradović.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: