Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић одржао је данас конференцију за медије испред седишта Министарства одбране у Београду и позвао министра Небојшу Стефановића да хитно поднесе неопозиву оставку и стави се на располагање органима кривичног гоњења.

       Овим поводом Обрадовић је изјавио следеће: „Већ пет дана од када су изашли докази о новој умешаности бившег министра полиције и садашњег министра одбране Небојше Стефановића у криминалне радње – министар избегава јавност и да одговори на питања. Небојша Стефановић може да се крије али не може да побегне од одговорности. Данас сам овде да га подсетим да у свим демократским земљама света министар аутоматски подноси оставку ако се открије да је купио факултетску диплому или плагирао докторат, као што је његов случај. А доказани сукоб интереса и трговина оружјем између Министарства унутрашњих послова, у време док је био на његовом челу, и приватне фирме иза које је стајао његов отац, јесте не само додатни разлог за хитну и неопозиву оставку, већ представља и позивницу за тужилаштво да реагује и министра призове правди.

Нема више скривања од политичке и кривичне одговорности. Због оваквог безакоња, криминала и корупције не само да ће морати кривично да одговора, плати финансијску казну, врати незаконито стечену имовину већ ће бити и лустриран, односно биће му забрањено обављање било које јавне функције у будућем периоду након политичких промена и промене система за коју се Двери залажу.

На крају, овде испред Министарства одбране осврнуо бих се и на тежак материјални положај припадника војске који нису запослени за стално, већ по уговору и то за веома ниску плату, што ће бити једна од основних тема Двери у наступајућем периоду.“

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

 

Целу конференцију за медије можете погледати овде: