Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Neću da učestvujem u Tadićevoj ideji obnove stare DS

Nema smisla da učestvujem u kampanji Demokratske stranke koja na beogradske izbore izlazi sa pet različitih izbornih listi.

Moram priznati da mi je malo glupo da ponavljam da sam uvek spreman da se borim za slobodne izbore i slobodne medije. Od ulaska u politiku Dveri se bore protiv izborne krađe, i jedna od najvećih bila je upravo o Đurđevdanu 2012. kada je Goran Vesić za račun tadašnjeg režima naštelovao Dveri ispod cenzusa, iako smo bili prešli cenzus još na tom prvom pojavljivanju na izborima. I danas potpisujem svaki apel za fer i poštene izbore i podržavam svaku borbu za oslobođenje medija, i saradnja sa kolegama iz opozicije na ove teme nije sporna. Dveri će se za to uvek boriti.   


Ali, neću da učestvujem u Tadićevoj ideji obnove stare DS i dvopartijskom sistemu u Srbiji, prema kome će se na vlasti smenjivati SNS i DS, što je ideja Mikija Rakića i temelj dogovora između Tadića i Vučića još iz vremena kada je uz Tadićevu pomoć formirana SNS. U toj funkciji se sada nalazi i nekakav najavljeni protest opozicije ispred RTS-a, čiji informativni program još uvek uređuju oni koje je postavio upravo Tadićev režim. Istorijska je pravda da to oni reše između sebe: Nenad Lj. Stefanović im je bio dobar kada je cenzurisao opoziciju za njih, a sada taj isti njihov „žuti kadarˮ samo radi za drugog gazdu.


Podsetiću javnost da su Dveri u više navrata u poslednjih pet godina protestovale ispred RTS-a. Poslednji put smo imali protest u septembru prošle godine: od TV PINK do RTS. Nikoga nije bilo od opozicije da nam se priključi u toj borbi da se stane na put najvećem medijskom zlu u Srbiji – TV PINK, i da se oslobodi RTS.


Danas mi priča o nekakvoj opozicionoj saradnji oko protesta ispred RTS izgleda kao ideja obnove stare DS. Imamo više opozicionih izbornih listi na gradskim izborima u Beogradu koje su proistekle iz jedne stranke – Demokratske stranke: Đilasa, Šapića, Šutanovca, Bastaća, Čedu Jovanovića… Neka oni rešavaju svoje stvari između sebe i neka rasprave odnose sa glavnim urednicima RTS-a koje su postavili u svoje vreme, a mi da se koncentrišemo na treći put i ponudu svima onima koji se slažu sa sloganom predizborne koalicije DVERI-DOSTA JE BILO: „Da ovi odu, a da se oni ne vrate!ˮ


Imate našu podršku za sve opozicione zahteve prema RTS-u i za slobodu medija, imate našu saglasnost za saradnju na biračkim mestima u izbornom danu da zajedničkim snagama ne dozvolimo nikakvu izbornu krađu, možemo da razgovaramo o rušenju Vučićeve vlasti posle izbora i formiranju nove vladajuće većine, ali pod novim uslovima jer mi nismo jedno i veoma se razlikujemo, bez obzira što smo i jedni i drugi opozicija. Vi ste bili na vlasti – mi nismo. Vi treba da se odredite prema lošem nasleđu DS i DOS-a. Mi smo alternativa i sadašnjoj i bivšoj vlasti. I to je ključna novost na beogradskim izborima. Sada ljudi konačno imaju izbor i mogu da biraju između onoga što je bilo, što je sada i nečega novog i drugačijeg.


 


Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: