Српски Покрет Двери - Лого
Search

Зашто Пореска управа не каже јавно колико Жељко Митровић дугује за порез?

        
     Завера ћутања и избегавања одговора на питање колико медијски тајкун Жељко Митровић тренутно дугује за порез држави траје већ пет дана. Пошто се Жељку Митровићу не може веровати на реч да ништа не дугује, што је у супротности са изводима из Јединственог регистра пореских обвезника које сам показао јавности, најбоље да ствар разреши Пореска управа при Министарству финансија и каже шта је истина. Али, Пореска управа – као и свих ових година – строго чува тајну о пореским дуговањима Жељка Митровића и других тајкуна у Србији. Да подсетимо, то је иста она Пореска управа која је од 2012-2016. године одложила порески дуг ПИНК-у у висини од 1,52 милијарде динара на 93 рате. Ових дана у јавности се појавио нови документ који показује да је „Споразумом о одлагању дугованог пореза“ од 15. марта 2016. године Жељку Митровићу одобрено ново одлагање плаћања пореза у износу од скоро 400 милиона динара на пет година, односно 60 једнаких месечних рата и доспећем последње рате у марту 2021. 

Због свега овога Пореској управи постављамо следећа питања:

  1. Да ли PINK INTERNATIONAL COMPANY закључно са 3. августом 2020. године дугује 146 милиона динара за порез држави Србији, и да ли је Пореска управа овој фирми одобрила репрограм, на основу чије одлуке и на колико рата? Исто питање се односи на старе репрограме за дуговани порез Жељка Митровића од 2012-2016. и од 2016-2021? Ко је то одобрио?
  2. Да ли Жељко Митровић као физичко лице није платио годишњи порез на доходак грађана у висини од 104 милиона динара (такође подаци из Јединственог регистра пореских обвезника од 3. августа 2020)?
  3. Да ли његова угашена Агенција за уметничку обраду звука „Пинк студио Жељко Митровић“ дугује за порез из 2016. године 3 милиона и 724.000 динара?
  4. Да ли је тачно да Жељко Митровића само по ова три основа тренутно дугује за порез држави укупно преко 250 милиона динара?
  5. Да ли је продужење мандата Драгани Марковић на функцији директора Пореске управе на још пет година од 11. јула ове године награда за њено верно служење интересима тајкуна и извршне власти?

[ngg src=“galleries“ ids=“277″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

После судија Уставног суда Србије, нека се и директор Пореске управе Драгана Марковић, кадар БИА и некадашњи супервизор свих стечајних управника у Агенцији за лиценцирање стечајних управника, припреми за лустрацију и дугорочну забрану обављања било које јавне функције. Кривична одговорност и лустрација су једини начин да сви они који су кршили Устав и законе, и штитили криминал и корупцију у врху актуелне власти, буду праведно кажњени. Сви они морају бити свесни да са падом владајућег режима падају и они и да ће морати да одговарају за све што су радили за време ове власти.
 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: