Надамо се да наша власт није спремна да дозволи столицу лажне државе Косово у УН под притисцима из иностранства.

       Данашњи сусрет и дијалог између тзв. Београда и тзв. Приштине у Бриселу доноси више нових недоумица. Најпре, уопште није јасно шта је тема овог састанка. Да ли се разговара о несталим особама или о коначном статусу Косова и Метохије? Ако је ово друго у питању није јасно када је и ко овласти председника СНС да о томе преговара нити је јавности позната преговарачка платформа државног врха Србије. Ако су истините изјаве највиших представника власти да се Србија суочава са великим притисцима по питању КиМ – о каквим се тачно притисцима ради? Да ли се од нас тражи признање лажне државе Косово и шта је наш одговор?
         
Много је, дакле, отворених питања на која власт нема одговоре. Делује да власт иза сцене, тајно, преговара о нечему што не може бити предмет преговора, а то је статус Косова и Метохије које и Устав Србије и Резолуција 12 44 СБ УН јасно третирају као саставни и неотуђиви део наше државе. Надамо се да наша власт под притисцима из иностранства није спремна да дозволи столицу лажне државе Косово у УН, а то може бити понуђено а да са друге стране буде остављено нашим властима да не морају званично да признају лажну државу. То би вероватно била највећа и најопаснија превара јер би улазак тзв. Косова у УН суштински значио признање ове лажне државе без обзира што би се у свим режимским медијима тврдило да они то нису и никада не би урадили. Изгледа да наша власт показује спремност да призна лажну државу Косово али тражи да нешто добије заузврат, са чим би могла да се похвали пред домаћом јавношћу да није баш све предала без борбе.
         
Кључно питање гласи да ли је актуелна власт нешто обећала и нешто дужна западним центрима моћи који су их довели на власт 2012. године или је спремна да штити наш национални и државни суверенитет без обзира на све притиске и на све до сада погрешно повучене потезе типа антиуставног Бриселског и Вашингтонског споразума? Што се тиче Српског покрета Двери, ми нисмо опозиција држави већ садашњој власти и увек ћемо бити спремни за укључење у борбу за очување КиМ у саставу Србије, али не и за подршку властима које се одричу дела наше државне територије.   

 

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери