Српски Покрет Двери - Лого
Search

„Ово што се дешава је једно ненормално иживљавање над Драганом Ђиласом. Ја сам, подносећи кривичну пријаву против Александра Вучића још пре годину дана, дао решење тог проблема – да Вучић изнесе све доказе, и за „комплетне идиоте“ из Савамале и за ЂиласаАко то не уради, онда је он извршио кривично дело непријављивања кривичног дела. Очигледно је да је све то манипулација како би се скренула пажња са мистериозне смрти Владимира Цвијана“, рекао је Бошко Обрадовић на самом почетку синоћне емисије „Утисак недеље“, у којој је поред њега учествовао и Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде и Слободан Ступар, новинар. Аутор и водитељ емисије је била Оља Бећковић.

      „Владимир Цвијан је човек који је био генерални секретар Бориса Тадића док је био председник, а затим прешао ДС-а у СНС, био народни посланик, шеф скупштинског одбора за правосуђе и био десна рука Вучићу, а то је кључно време да се зна како је СНС дошао на власт. Да би се сакрило шта је све Цвијан знао о стварању СНС-а, о вези СНС са криминалцима, контроверзним бизнисменима, страним обавештајним службама, тај човек је морао да нестане. Још 2013. године је Цвијан рекао да је „диктатор Александар Вучић дошао на власт“, да се меша у правосуђе, да је уплетен у разне криминалне и коруптивне афере. Тада тај човек једноставно нестаје, а сада сазнајемо да не само да је откривен као беживотно тело, већ не знамо да ли је и какве повреде имао, ко га је сахранио без презимена, ко је скривао од његове породице да је мртав“, навео је председник Двери.

Затим је Обрадовић говорио о међустраначком дијалогу власти и опозиције.

„Не видим зашто још увек нисмо договорили пратформу и не видим зашто на челу преговора не би била два независна стручњака да нас у дијалогу представља. То је предлог Скупштине слободне Србије који смо ми прихватили како би спречили власт да на преговорима изманипулише. Предлог да станемо иза једне плафторме и иза два преговарача који ће нас представљати“ истакао је Бошко Обрадовић и додао:

„Ако нас тамо оде 10-15, онда ћемо се само идеало уклопити у бесмисао дијалога. Нису само разлике у приступу преговарачког тима, већ смо дошли до новог идеолошког расцепа који пре нисмо имали. Завршетком Савеза за Србију и формирањем неке удружене опозиције, дошло је до идеолошког мимоилажења.“

Бошко Обрадовић се дотакао и улоге Европске уније констатујући следеће: „Европска унија не жели да чује за Србију, процес евроинтеграција је завршен. Они својом Резолуцијом добро констатују неке ствари, али са закашњењем – да овде влада корупција, да нема слободних медија, да нема слободних избора и да постоје четири афере „Крушик“, „Јовањица“, „Телеком“ и „Савамала“. Проблем је и што нам својом Резолуцијом намећу одређене ствари – признање независног Косова, признавање геноцида у Сребреници или доношење Закона о истополним заједницама.

Обрадовић је истакао и да Борис Тадић, бивши председник Србије, „нема права да му држи лекције и замолио га да се повуче из политике“.

„Мени није шеф ни Александар Вучић ни Драган Ђилас, ја сам трећа опција. Ми сматрамо следеће: Борис Тадић је био председник ДС и председник државе, зар није у то време направљен овај демократско-коруптивни систем? Савете нам данас дају људи који су довели Александра Вучића на власт. Огорчени народ против бившег режима довео је Вучића на власт. Борис Тадић нема право да нам држи лекције. Нема повратка на бивши режим, на празне приче о ЕУ по сваку цену, та политика је пропала“.

Говорећи о подршци међу народом, Бошко Обрадовић је рекао да морамо прићи бирачима Српске напредне странке.

„Вучић их држи анестезиранима медијском доминацијом. Он, примера ради, гура три анти-породична закона али као предлог Гордане Чомић, јер ако би то урадио он или неко из СНС-а, изгубио би одређени део гласова. СНС зна да мора да има подршку Запада јер су их они и довели на власт онда када су прихватили оно што ни Борис Тадић није желео, а то је признање лажне државе Косово. Зато посебно таргетирају Двери као политичког противника јер једино Двери могу ући у бирачко тело СНС-а својом политиком“.

Када је реч о Закону о истополним заједницама, Бошко Обрадовић је навео да је он противуставан, да се жели заобићи Устав јер само пише да је реч о заједницама, а суштински је то брак и да се сва права хомосексуалаца могу решити изменама и допунама већ постојећих закона.

На крају, председник Двери је позвао све грађане на окупљање испред Скупштине Србије 15. маја, на Светски дан породице, јер су данас све породице угрожене, и презадужене, сиромашне, и самохране мајке и очеви, угрожене су породичне фирме, пољопривредна породична газдинства… Закључио је да је то питање невезано за опозицију, већ за опстанак свих наших породица.

 

*Извор текста: Србин инфо/Двери
**Извор фотографије: Нова.рс
 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: