Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је новинарима, након међустраначког дијалога без странаца, да тај покрет неће потписати завршни документ о побољшању изборних услова, док не виде његову завршну верзију.

„Демантујем председника Скупштине Србије Ивицу Дачића. Двери нису рекле да ће потписати завршни документ док не видимо завршну верзију и док Председништво не донесе такву одлуку“, рекао је Обрадовић.

Он је подсетио да су Двери тражиле да седам водећих медија достави медија планове, у којима би се повећало учешће опозиције у медијима, као и формирање надзорног тела за праћење избора.

„Данас смо направили одређени помак у правцу тих наших захтева, али морамо да видимо како ће то бити формулисано у завршном тексту у наредним данима, па ћемо према томе донети одлуку. Ми бисмо желели да имамо споразум о побољшању изборних услова, после много година проблематичних избора“, навео је Обрадовић.

Обрадовић је оценио да после 15 састанака Радне групе између власти и опозиције постоји известан помак у побољшању изборних услова у Србији.

„То значи да је овај колосек дијалога био знатно озбиљнији него онај други уз посредовање делегације Европског парламента. Могу рећи да се овде радило и темељније и озбиљније, и да ће закључци овог колосека дијалога, у том смислу, бити конкретнији у односу на закључке другог колосека“, рекао је Обрадовић.

Он је рекао да је делегација Двери имала највише предлога и највише амандмана на одређене досадашње верзије овог споразума.

„Од 35 наших предлога и амандмана, у овом споразуму биће прихваћено око половине наших захтева, а да ли ће то бити довољно да Српски покрет Двери то и потпише, то ће одлучити Председништво Двери“, истакао је Обрадовић.

Каже да ће, уколико прихвате споразум, дати представнике у сва радна тела за примену споразума, али пре тога, додаје, да власт мора да одговори на кључне захтеве Двери.

„Овде је и даље власт на потезу. Ако власт прихвати захтеве, ми ћемо бити спремни да потпишемо споразум и да учествујемо у његовој примени, јер у њему има озбиљних побољшања“, закључио је Обрадовић.

Извор: Танјуг