Boško Obradović: Odgovor Nebojši Stefanoviću – Policija je narodna, a ne partijska

Dobro je što je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović priznao da je Dijana Hrkalović, državni sekretar MUP-a, bila na lokalnim izborima u Lučanima po njegovom nalogu. To je dokaz onoga što smo tvrdili: da se policija direktno umešala u izborni proces i stavila na stranu vlasti.

Podsećamo ministra Stefanovića da policija nije partijska već narodna i da treba da štiti zakon, a ne stranačke batinaše i kriminalce bliske SNS koji se kreću u vozilima bez saobraćajnih oznaka.


Nečuveno je da policija pritvara one koji ukazuju na izborne neregularnosti, a štiti one koji krše zakon i učestvuju u izbornim krađama. Nečuveno je da su u toku izbornog procesa uhapšena dva člana Predsedništva Dveri – Borko Puškić i Milovan Jakovljević, i obojica zadržani više sati u Policijskoj stanici u Guči, i da im je na taj način onemogućeno da vrše svoju funkciju u Izbornom štabu Saveza za Srbiju. Posebno je nečuveno da se časni policajci iz policijske uprave Čačak i drugih delova Ministarstva unutrašnjih poslova zloupotrebljavaju i stavljaju pod komandu osobe povezane sa kriminalnim podzemljem, koja se bez ikakvih stručnih kvalifikacija našla na mestu broj 2 u MUP-u Srbije.


Jedini zadatak Dijane Hrkalović u Lučanima bio je da zaštiti kriminalce bliske SNS koj isu pretili biračima i pohapsi vodeće ljude iz Izbornog štaba Saveza za Srbiju i na taj način zloupotrebi policiju u izbornoj kampanji vlasti. Ali, desio se narod koji je oslobodio sve uhapšene i pokazao da nećemo dozvoliti zloupotrebu policije u partijske svrhe. Zahvalni smo Dijani Hrkalović što se pojavila pred nezadovoljnih građanima i otvoreno priznala da SNS zloupotrebljava sve državne institucije, pa i MUP, zarad svoje strahovlade, torture nad biračima i diktature Vučićevog režima. Ali, ničija nije do zore gorela, pa neće ni ova vlast SNS, koja je počela ozbiljno da se ljulja od kada je više desetina hiljada ljudi izašlo na beogradske ulice. Ministru Stefanoviću i njegovoj Barbari možemo da poručimo samo jedno: Vidimo se u subotu.    


 

Info služba Dveri