Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пуковник др Предраг Кон је симбол служења свакој власти, као и симбиозе бивше и садашње власти.

       Грађани су изгубили поверење у Кризни штаб и државу управо због понашања режимских стручњака као што су он и Дарија Кисић Тепавчевић, који увек воде више рачуна о интересу власти него о струци и етици. После свих афера везаних за тзв. свињски грип природно је било очекивати да грађани немају поверења у исту личност која их је пре само 10 година отворено лагала. Управо је иза тадашњег државног руководства и Радне групе на чијем челу је био др Кон остала једна од највећих афера везаних за непотребну и противзакониту куповину 850.000 Новартисових бескорисних вакцина које су потом бачене јер нису употребљене, а још смо морали и да платимо њихово уништавање. Против организоване криминалне групе из врха тадашње власти покренута је истрага и кривични поступак који је – како се испоставило – служио не да казни већ да спасе и заштити одговорне међу којима је био и др Кон. Посебна Комисија Европског парламента тада је испитивала везу између највиших функционера СЗО и фармацеутских компанија која је оцењена као медицински скандал века и корупција на највишем академском нивоу. Код нас је тада на челу Радне групе за пандемију био управо др Кон, а на челу државне комисије за набавку вакцине такође и сада познати др Бранислав Тиодоровић.
           
Заташкавање претходне афере је очито био разлог његове спремности да непоколебиво служи интересима и садашње власти, дозвољавајући себи и Кризном штабу и лажирање броја новозаражених и умрлих како би власт у сред пандемије организовала лажне и недемократске изборе. Више пута нудећи оставку за јавност, др Кон је увек остајао на бранику режима и у раду Кризног штаба штитио интересе режима, а не грађана. Када се постави питање зашто грађани одавно више не верују Кризном штабу, зашто не поштују све препоруке или не верују у имунизацију страним и непровереним вакцинама, треба имати у виду да је разлог томе највише у биографији пуковника Кона и њему сличним представника режимске струке који су били спремни да погазе своју струку и етику зарад служења интересима актуелне власти.
           
Не верујем да др Кон не зна ко се и како обогатио на набавци медицинске опреме и вакцина, прескупим маскама и намештеним тендерима за браћу и сестре највиших државних функционера, али и даље седи у крилу такве недемократске и криминалне власти. То што ме пуковник Кон у својој изјави посебно поздравља нисам доживео као поздрав него као претњу, а о његовој увреди да о афери свињски грип у којој је један од најодговорнијих ништа или готово ништа не знам имам само да кажем да ће о томе, као и о његовој најновијој улози у доба короне, након смене власти главну реч имати не ми политичари већ јавни тужиоци и судови задужени за кривично гоњење свих који су се огрешили о закон злоупотребљавајући пандемију у личне и страначке сврхе.       

 

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: