Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић је рекао данас у Лесковцу да су опозициони лидери одговорни што је Српска напредна странка и даље на власти.

        „Изневерили смо грађане на протестима, не можемо да се договоримо о заједничком тиму и платформи за дијалог са влашћу, што нам не служи на част“, рекао је Обрадовић. „Није питање само кад ће дијалог почети, него кад ће бити завршен и да ли ћемо имати бар шест до девет месеци за нормалне услове и колико-толико поштене и слободне изборе“, предочио је он. Обрадовић тврди да је бојкот имао смисла јер је показао бесмисао парламента, натерао власт да одмах скрати мандат Скупштине и Владе на годину дана, али да се сада мора ићи корак даље.

Он је најавио две породичне шетње и протесте који ће бити одржани у мају. „Та шетња и протест ће почети прво у Лесковцу 8. маја и биће увертира за велики догађај који спремамо за 15. мај, на Светски дан породице, испред Дома Народне скупштине“, најавио је Обрадовић. Према његовим речима, Двери се противе Законима о истополним заједницама, родној равноправности и забрани дискриминације, јер су антиуставни, антихришћански и антипородични.

Делегација Двери је посетила и Грделицу, где је положила венац на споменик жртвама страдалим у ракетирању путничког воза 1999. године.

 

Извор: Фонет

Фото: Југмедија