Након пуна 24 сата штрајка глађу, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић је навео да се његова основна порука јавности није мењала: „Живимо у једном веома тешком друштвеном тренутку у Србији, нагомилали су се грађанску сукоби и створила се једна веома лоша атмосфера грађанског рата. Све то иде у једном још горем правцу како нам долазе избори 21. јуна. Ти избори су недемократски, јер нема никаквих нормалних услова за њих. Ти избори су здравствено небезбедни јер се одвијају у времену пандемије, а од јуче ти избори су и противуставни.“

     Обрадовић је додао да својим личним чином штрајка глађу не позива никога на подршку њему лично или да се придружи у штрајку, већ позива све грађане да усмере своју пажњу на оно што се у Народној скупштини догодило у сенци напредњачке представе и покушаја да обесмисле штрајк глађу опозиције, тако што је власт започела штрајк глађу против те исте опозиције.

     Наиме, изборни закони су званично промењени, тако да су избори најављени за 21. јун расписани по једном закону, а реализоваће се по другом, јуче измењеном. Због тога Српски покрет Двери покреће захтев за оцену уставности ових избора, који су у складу са свиме што је наведено – недемократски и здравствено небезбедни. Обрадовић је предложио да се формира техничка прелазна влада и избори одложе за шест месеци, па нека на демократским изборима и у фер условима победи бољи.

     Бошко Обрадовић је обраћање завршио констатацијом да сада остаје да се види да ли је Уставни суд још увек у самоизолацији или ће напокон да почне да ради свој посао. Такође остаје да се грађани Србије увере због чега се Александру Вучићу жури на изборе у време пандемије, ако знамо да су одложени председнички избори у Пољској, да је одложен референдум о промени Устава у Руској Федерацији, а да још увек нису дефинисан ни избори у Северној Македонији, који су давно требали да се одрже?

Инфослужба Двери