Српски Покрет Двери - Лого
Search

О „Платформи Председништва Српског покрета Двери за договор унутар опозиције и дијалог са влашћу”, која се појавила за викенд, на данашњој конференцији за медије у Чачку говорио је председник Двери Бошко Обрадовић.

       „У уводу Платформе истакли смо да је дијалог између власти и опозиције једино мирно решење актуелне политичке кризе у Србији и да треба да почне што пре, као и да – са стране опозиције – треба да га предводе политичке опције које су бојкотовале прошлогодишње недемократске и противуставне изборе на свим нивоима. Такође смо констатовали жељу власти да се почетак дијалога стално одлаже и тако потроши време до ванредних избора на свим нивоима без икаквог побољшања изборних услова, а јуче сам у одговору Ивици Дачићу открио и нову тактику власти, а то је укључивање лажне опозиције у дијалог и покушај власти да се направе два дијалога како би се све обесмислило.

Суштина Платформе Двери је у позиву колегама у опозицији да направимо заједничку платформу и заједничку делегацију за будуће преговоре са властима, коју треба да предводе политичке опције које су бојкотовале изборе зато што имају већи политички легитимитет за то, као и да не видимо сметњу да се томе придруже и други из опозиције.

У нашим предлозима на чему опозиција треба да инсистира у будућем дијалогу нагласили смо неколико тема о којима до сада није било довољно речи:

На крају, Председништво Двери је заузело став да ће наши представници узети учешћа у даљим консултацијама и усаглашавањима унутар опозиције на ову тему, али мимо медија. Показало се да медијске најаве састанака опозиције само штете квалитету тих састанака и зато се убудуће нећемо одазивати на медијски унапред најављене састанке пре коначног договора”, закључио је Бошко Обрадовић у свом данашњем обраћању медијима.

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: