Поштовани грађани Србије који сте своје поверење на изборима дали Српској напредној странци,

    Сви заједно се добро сећамо да је СНС дошла на власт на предизборним обећањима да ће рашчистити са криминалом и корупцијом у Србији. Сећамо се радне групе МУП-а за испитивање 24 приватизације која је брзо распуштена, најаве Закона о пореклу имовине који никада није донет, бројних хапшења која никада нису завршила судским епилогом… Све је то била лаж и сва ова обећања остала су мртво слово на папиру. Изневерена су Ваша очекивања да ће Србија коначно дочекати правду за све оне којима се докаже да су кршили закон и да су се непоштено обогатили на грбачи народа. Они данас не само да нису у затвору већ су многи од њих – попут Весића, Динкића, Малог… – део власти. Да је само то! Супротно обећаноме, власт СНС наставила је са свим погрешним стварима које су рађене у време претходне власти и усавршила их до неслућених размера.

Управо Вучићева власт, која је заснована на пропаганди о борби против криминала и корупције, данас је до гуше огрезла у криминал и корупцију. Свакога дана избија нова афера, а више од половине министара у Влади Србије умешано је у разна кривична дела. Министар здравља се повезује са „Земунским кланом“, док министар одбране не може да докаже порекло своје имовине, па отворено лаже да му је новац послала „тетка из Канаде“. Четворица министара имају купљене факултетске дипломе (Стефановић, Антић, Ђорђевић и Вулин), а двојица су плагирали докторску дисертацију (Мали и Стефановић). Отац министра полиције се повезује са трговином утицајем и трговином оружјем у корист приватне фирме блиске СНС, а на штету државне фирме „Крушик“ из Ваљева. Брат председника СНС се повезује са највећом откривеном плантажом марихуане у Европи. Брат председника Владе Србије добија бројне послове са државом. Кумови председника Србије су умешани у више сумњивих послова и једни су од најбогатијих људи у Србији. Да ли је то оно за шта сте гласали и што су вам обећавали када су долазили на власт?

За све то време док се они богате – ваше породице сиромаше, имате мизерне плате и деца вам одлазе у иностранство. Док ви радите за 30.000 или 40.000, и не можете да скрпите крај са крајем, они згрћу милионе од намештених тендера, пљачкашких приватизација, трговине оружјем и дрогом… Актуелна власт вас уцењује радним местом, малтретира, тера вас да у радно време ботујете на интернету за њихов рачун, а присиљава вас и да путујете широм Србије по страначким митинзима, где вас често држи у кавезима да не можете да напустите место окупљања пре краја митинга. Да ли је то нормално? Ви то нисте заслужили. Нико то није заслужио. Наша земља не треба тако да изгледа. Србија треба да буде слободна земља, у којој ће свако моћи нормално да се запосли и живи од свога рада, без икаквих притисака и уцена за кога мора да гласа или ће изгубити посао.

Природно је да сте желели да живите боље и да и данас желите боље за себе и своју породицу. Природно је да сте сви који сте били незапослени желели посао. Али, у шта се то претворило? Они не смеју да вас уцењују због тога што сте запослени у јавном сектору, или због обећања да ће вам тај посао обезбедити. Ви треба да живите достојанствен живот, да можете да се запослите без партијске књижице и да нико не може да вам прети да ћете изгубити посао ако на бирачко место не доведете зацртан број људи који су обавезни да гласају за СНС.

То није нормално. Борим се и борићу се до краја да вас и вашу породицу ослободим овог присиљавања и уцењивања. Гласајте слободно за онога за кога мислите да има најбољи политички програм. Гласајте и за СНС ако мислите да вреде. Али, немојте дозвољавати да вас понижавају.

Ових дана од вас траже да на силу присуствујете сулудим митинзима који се организују против опозиције широм Србије, Ово је једина власт на свету која је организовала штрајк глађу против опозиције. И то није нормално. Шта се то дешава и куда то води све нас заједно? Све више нас деле, шире мржњу и сукобе.

Сада ће поново почети да вас терају да правите спискове са сигурним гласовима и да вас уцењују пред наступајуће изборе следеће године. Са тим мора да се престане. Наша је обавеза да вас заштитимо од ове дискриминације и гажења вашег људског достојанства и демократског права на слободу избора.

Навешћу Вам на крају пример наменске индустрије „Крушик“ из Ваљева, где 2069 радника ради на одређено време од 2-10 година, иако Закон о раду јасно налаже да након највише 24 месеца мора бити заснован стални радни однос. Њих није брига за вас нити за било кога другог у овој земљи. Њих је брига само за њихове џепове и за богаћење њихових очева, кумова, браће, жена и деце. Томе морамо да станемо на пут. Заједно. Ово је наша држава, а не њихова прћија за лично богаћење.

Знам да ово моје отворено, искрено и добронамерно писмо неће допрети до већине бирача који подржавају Српску напредну странку. Али, све оне до којих некако дође упркос свим цензура у нашем медијском затвору – позивам да добро размисле и да ово писмо покажу и другима које муче исте ове дилеме. Ово овако више не може. Сви имамо исти проблем са људима који се понашају ненормално и од Србије праве криминалну диктатуру. Нису тако обећавали када су долазили на власт. Заједно можемо то да променимо.

Немојте се више плашити њих, а немојте се плашити ни нас о којима свашта говоре. Знам да међу вама има много поштеног света коме је мука од свега што се у нашој земљи дешава. Као што не желимо ништа лоше себи и својој деци, тако не желимо ни вама. Ми смо један народ и немамо другу отаџбину. Морамо је чувати и градити заједно. Нико други то неће урадити уместо нас.

Није време за нове нерегуларне и унапред намештене изборе. Време је за промене и поштене изборе, а на њима гласајте како ви мислите да треба, без икаквих притисака и уцена. И мењајте брзо и следећу власт ако не ваља. Али да коначно уведемо ред да више нико не може да притиска и уцењује грађане Србије за кога ће гласати. Нити да их краде – са врха власти. Ми то можемо – заједно!