Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: 10 pitanja za Vučićevu Vladu

Ovo nije 100 dana već 6 godina Vučićeve Vlade.

Ovih dana ne navršava se 100 dana Vlade Ane Brnabić već šest godina vlasti Aleksandra Vučića. Vlada Brnabićeve je četvrta Vlada Aleksandra Vučića za ovih šest godina, ne računajući više rekonstrukcija Vlade za to vreme. Ana Brnabić je samo šef Vučićevog kabineta, a ministri državni sekretari u Vučićevim ministarstvima.

Razna predizborna obećanja ostala su neispunjena, borba protiv kriminala i korupcije bila je najobičnija laž, a nameštene statistike pokazuju ekonomski boljitak u državi u kojoj 35.000 građana više umre nego što se rodi na godišnjem nivou, a još toliko napusti zemlju u potrazi za boljim životom. U Srbiji vlada potpuni medijski mrak, na velikim beogradskim televizijama sa nacionalnom frekvencijom nema političkih emisija, a glas opozicije više se ne može čuti ni na medijima ni u Narodnoj skupštini. Zato ovih dana građani nemaju priliku gde da postave sledećih nekoliko pitanja Vučićevoj Vladi povodom šest godina vlasti:

Kada će biti donet Zakon o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna od 1990. do danas?

Kada će odgovarati svi oni koji su učestvovali u pljačkaškim privatizacijama i uništavanju srpske ekonomije, na čelu sa Mlađanom Dinkićem?

Kada će prezadužene porodice moći da reše pitanje zelenaških kredita indeksiranih u švajcarskim francima?

Kada će banke prestati da nam gule kožu s leđa putem valutnih klauzula i protivzakonitih provizija?

Kada će javni izvršitelji prestati da izbacuju ljude na ulicu iz porodičnih domova?

Kada će ratni vojni veterani, ratni vojni invalidi i porodice poginulih u otadžbinskim ratovima 1991-99. dobiti svoj zakon?

Kada će seljaci dobiti podršku Vlade nakon poljoprivredne godine koju su obeležile elementarne nepogode i veliki gubitak u prinosima?

Kada će preko 100.000 radnika dobiti svoja potraživanja od propalih firmi u stečaju koje im duguju zarađene plate i povezan radni staž?

Kada će moći da se progovori o sprezi između vrha vlasti i kriminala?

 Kada će predsednik SNS, predsednik Srbije, koordinator svih tajnih službi bezbednosti i vršilac dužnosti predsednika Vlade konačno posle šest godina izaći na direktan TV duel sa nekim iz opozicije?

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: