Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, који се у оквиру нове предизборне кампање „Од породице до породице” данас налази у целодневној посети Алексинцу, овим поводом изјавио је следеће: „Порески систем Србије је социјално неправедан, јер не води рачуна о сиромашнима и породицама са децом које имају мања примања. Србија је постала дубоко подељено друштво и све је већи јаз између малог броја богатих и све већег броја сиромашних.

        Зато Српски покрет Двери подржава предлог Фискалног савета који је недавно дошао на становиште из програма Двери да је неопходна пореска реформа којом би се изашло у сусрет онима који су социјално угрожени, а посебно породицама са више деце. Двери сматрају да порески обвезник у Србији треба да буде домаћинство, а не појединац и да мора да се води рачуна о висини пореза у складу са висином примања, бројем деце и издржаваних лица, бројем незапослених…  Посебно подржавамо идеју Фискалног савета о пореским кредитима за издржавана лица у породици, као и предлог стручњака, који се такође налази у економском програму Двери, да се буџетски мањак који ће настати овим пореским реформама надокнади увођењем ПДВ-а за банкарско пословање у Србији. Порез на минималне зараде такође треба да буде смањен или укинут, а порез на зараде младих степенаст према годинама старости. Такође, Двери се залажу да тренутком ступања у брак нови брачни парови добију смањење пореза на зараде, а добијањем деце и смањење пореза на имовину. То би био конкретан подстрек породици у борби против беле куге и јасна подршка државе младим брачним паровима и рађању.

[ngg src=“galleries“ ids=“435″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]Са друге стране, треба повећати порез на богатство, луксуз и игре на срећу. Слој најбогатијих треба да се солидарише са онима који имају најмање, јер богати неће осетити мало повећање пореза док ће сиромашни итекако осетити смањење пореза и то што ће им остати више новца у кућном буџету. Овакве иницијативе би требало да стижу преко Министарства за породицу које нажалост тренутно не ради свој посао. Положај и благостање породице треба да буду мера успеха свих политика и свих политичара у Србији. Само економски и социјално стабилна породица са више деце може бити темељ јаке државе. За такву државу се Двери боре”, закључио је Обрадовић током посете Алексинцу.