Српски Покрет Двери - Лого
Search

По новом закону министар здравља прописује обавезну вакцинацију, а грађани ће бити кажњени ако не желе да приме обавезну вакцину.

     На основу измена Закона о заштити становништва од заразних болести, које су данас на дневном реду заседања лажне Скупштине, министар здравља посебном уредбом прописује ванредну обавезну вакцинацију, а грађани се кажњавају од 50.000 до 150.000 динара ако не желе да приме обавезну вакцину, што је недопустиво. Овим изменама се дају много већа овлашћења комуналним инспекторима и милицајцима да кажњавају грађане, а повећавају се законске могућности за затварање грађана у изолацију и карантин, што све може бити предмет огромних злоупотреба. Такође, новим изменама министар здравља добија огромна нова овлашћења: да забрањује јавна окупљања и путовања, ограничава кретање становништва, забрањује или ограничава промет појединих врста роба и услуга, што никако не може бити у његовој надлежности. Све ово може да води у један веома опасан сценарио тоталитарног надзора и контроле над становништвом, као и свих видова злоупотреба власти и кршења људских права под велом борбе против заразе. Српски покрет Двери је против обавезне вакцинације и кажњавања грађана који не желе да приме обавезну вакцину. То је право на одлучивање о своме здрављу које нам нико не може одузети нити у демократији можете грађанима наметати било какве тоталитарне интервенције у друштву, а посебно не у сфери здравља, људских права и слобода.

Став Српског покрета Двери о вакцинацији је познат: ми нисмо против вакцинације јер је то цивилизацијска медицинска тековина која је много помогла човечанству у борби против заразних болести, али делимо скепсу многих грађана Србије према здравственој безбедности нових увозних страних вакцина.

Некада смо примали домаће вакцине и био је већи степен поверења у државу. У међувремену се производи нека нова генерација вакцина и календар вакцинације деце је све већи, да више не може ни да се испрати шта им се све даје. Све то је постало посебно проблематично са новом заразном болешћу и трком великих страних мултинационалних компанија у производњи нове вакцине за коју не можемо знати колико је исправна с обзиром да је произведена у тако кратком року, па сви можемо постати жртве експеримента уживо на људима. Ако имамо у виду ко је на власти у Србији и колико лажи и манипулација свих врста смо доживели у време ове здравствене кризе – како се онда може веровати властима у случају нове стране увозне вакцине?

Ко данас уопште може да верује једном Златибору Лончару као министру здравља? Држава Србија мора имати озбиљну проверу квалитета сваке вакцине, домаће или стране, и гарантовати да нема нежељених дејстава. Док нема те гаранције тешко ће грађани прихватити наметање, јер ко ће бити одговоран за последице по здравље? Отварање озбиљне јавне расправе на ову тему једини је начин да се смање сумње у грађанству и спрече разне теорије завере. Пре политичара треба да се изјасне стручњаци. Ако тога не буде на прави начин само ће се појачати противљење вакцинацији које је већ огромно.

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: