Српски Покрет Двери - Лого
Search

После осам дана штрајка глађу два народна посланика опозиције на степеницама испред Народне скупштине Републике Србије – и даље траје мук свих државних институција.

      Већ три дана наших пет штрајкачких захтева игноришу сви представници власти, РТС, Уставни суд и Управни суд. Тиме смо исцрпли све апеле према домаћим властима и институцијама.

Данас се обраћамо како Европском парламенту, тако и свим државама и на Истоку и на Западу и позивамо слободољубиве и правдољубиве колеге европосланике и колеге широм света да изнесу свој став о овоме што се дешава у Србији. Србија је данас једина држава у Европи у којој се одржавају избори у време пандемије и у којој штрајкују глађу народни посланици опозиције. Притом, стање демократије и слободе медија је никад горе.

Ако ЕУ ћути на овакве недемократске, здравствено ризичне и противуставне изборе – онда нам не жели добро. Надам се да то неће бити случај.  

Од избора зависи како ћемо живети. Ако су избори лажни и недемократски, онда улазимо у нови низ штетних одлука и поступака власти по будућност Србије. Зато је бојкот избора и захтев за одлагање избора једини начин да то зауставимо и кренемо путем спуштања нагомиланих тензија и сукоба у друштву и нормализације политичких прилика у Србији.

Бошко Обрадовић
Народни посланик
Председник Двери

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: