Boško Obradović: Samostalno rešavanje pitanja KiM dovodi do destabilizacije

Predsednik Dveri je, na današnjoj konferenciji za novinare, pitao kada će pred poslanike doći obećani predlog o KiM i po kojoj platformi se vode tajni pregovori o statusu KiM.

Po njegovim rečima, najveći paradoks je to što je tema Kosova i Metohije toliko aktuelna i o njoj se raspravlja i na međunarodnom planu, ali se o njoj se ne raspravlja u Narodnoj skupštini.


On je ponovo tražio da vlast informiše Skupštinu o čemu se pregovara i po kojoj platformi, i kakvi su to uopšte pregovori mimo Ustava Srbije i Rezolucije 12 44 i sa kojima mandatom, jer mandat Skupštine niko nije dobio niti je Skupština potvrdila bilo kaku platformu.


Obradović je pitao kada će onaj koji pregovara o Kosovu i Metohiji doći u Skupštinu da položi račune i gde je taj obećani predlog rešenja. „Predloga nema ali ima tajnih pregovora“ – rekao je lider Dveri.


Po njegovom mišljenju ko misli da samostalno može da rešava pitanje Kosova i Metohije ne shvata da to može da dovede do destabilizacije i do unutrašnjih sukoba.


„Čuvajući Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije mi čuvamo jedinstvo čitave Srbije i našu nezavisnost“ – rekao je Obradović i dodao da će Dveri podržati svaku vlast koja hoće da se bori za očuvanje KiM, ali da će biti oštar protivnik svakoj vlasti koja želi da potpiše pravno obavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovom kojim se priznaje nezavisnost Kosova i omogućava ulazak u UN.


 

Informativna služba Dveri