Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: SNS će dati sve sem slobode medija – bojkot izvestan

Nakon današnjeg okruglog stola na FPN već iduće nedelje predložiću Predsedništvu Srpskog pokreta Dveri donošenje odluke o bojkotu sledećih izbora, a siguran sam da i Savez za Srbiju u celini i mnogi drugi u opoziciji tako razmišljaju. Ovo je obično fingiranje dijaloga i foliranje za medije da se o nečemu razgovara.

S obzirom da nisam učestvovao u radu prethodna dva okrugla stola, na današnji sam došao samo zato što smatram da je tema slobode medija uslov svih uslova za fer i poštene izbore, kao i da bih lično podržao predlog Saveza za Srbiju organizatorima i učesnicima okruglog stola da današnji sastanak mora da ima zaključak ili je sve ovo samo gubljenje vremena i namerno odugovlačenje da bi se potrošilo vreme do izbora.


Nespremnost predstavnika vlasti da na današnjem okruglom stolu potpišu obavezujući dokument o slobodi medija na osnovu preporuka stručnjaka jasno govori da je njihovo učestvovanje u ovim razgovorima samo fingiranje dijaloga. Vlast očito pristaje jedino na to da se mesecima bez prisustva medija u prazno diskutuje o izborima kako bi se pre svega zadržao postojeći medijski mrak nad Srbijom. Današnjim izbegavanjem da se obavežu na oslobođenje medija u Srbiji najmanje šest meseci pre izbora predstavnici vlasti potvrdili su da je za SNS očuvanje medijskih nesloboda najvažnija politička tekovina i da će Aleksandar Vučić dati sve ako mora ali medijske slobode nikada jer dobro zna da to znači gubitak izbora za SNS.


Ne vidim smisao daljeg učestvovanja Dveri u ovakvim razgovorima koji nisu obavezujući za vlast i na kojima nisu tema preporuke Stručnog tima sa protesta „1 od 5 miliona“. Organizatorima svaka čast na trudu da pokrenu normalan politički dijalog između vlasti i opozicije u Srbiji posle dužeg vremena, ali ne želim da budem glumac u Vučićevom rijalitiju. Ponavljam da pitanje medija ne može biti vezano samo za 45 dana izborne kampanje kako to vlast želi da nametne, već sveukupnih medijskih sloboda između dva izborna ciklusa koje danas u Srbiji pod ovom vlašću ne postoje.


Nakon današnjeg okruglog stola na FPN već iduće nedelje predložiću Predsedništvu Srpskog pokreta Dveri donošenje odluke o bojkotu sledećih izbora, a siguran sam da i Savez za Srbiju u celini i mnogi drugi u opoziciji tako razmišljaju. Ako nema slobode medija odmah – bojkot izbora je izvestan već u septembru. 

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: