Boško Obradović: Sporazum je revolucija na političkoj sceni Srbije

Govoreći o Sporazumu s narodom koji je opozicija juče predložila, predsednik Dveri je istakao da je to revolucija na političkoj sceni Srbije i da je ovaj sporazum pravi odgovor na zahteve protesta upućene opoziciji.

„Mislim da je ovo dobar odgovor na zahtev protesta. Ovo je jedna velika šansa koja pokazuje da svi mi koji smo protiv ove vlasti možemo da se složimo, ne samo oko toga da smo protiv ove vlasti već i oko jednog krovnog dokumenta u kom jasno piše kako treba da izgleda jedno normalno demokratsko društvo nakon pada Aleksandra Vučića.“


Predsednik Dveri je istakao da se ovim sporazumom opozicija obavezala da neće izlaziti na izbore dok ne budu fer i pošteni i da se ključne tačke odnose na zajedničku borbu za slobodne medije i fer i poštene izbore, solidarnost sa svakim građaninom Srbije koji se nađe na udaru ove vlasti, preispitivanje akata koje ova vlast donese a kojima se krše nacionalni interesi, napuštanje parlamenata, rad na zajedničkoj listi nakon što se opozicija izbori sa minimum uslova za izlazak na izbore i na formiranje vlade stručnjaka.


Po njegovim rečima sporazum daje i nacrt programa pomenute vlade stručnjaka koja će imati za cilj da uspostavi sistem kroz donošenje zakona kao što su onaj o ispitivanju porekla imovine.


„Na samom početku sporazuma piše da jedan čovek ugrožava teritorijanlni integritet ove zemlje. Pored toga, tačkom 4 obavezali smo se da ćemo preispitati sve ake koje ova vlast usvoji a ugrožavaju nacionalne interese i to se odnosi kako na akte kojima se bespravno rasprodaje državna imovina tako i na akte koji se tiču Kosova i Metohije. To je za nas jako važno“ – rekao je Obradović.


Predsednik Dveri je rekao da se ovim dogovorom razlike ostavljaju po strani do „oslobođenja Srbije od ovog zla“.


„Onog dana kada budemo imali slobodne izbore onda treba na izbore da izađemo sa raličitim programima. Do tada treba da se borimo zajedno i da izlazimo na proteste zajedno. Kroz institucije ne može da se uradi ništa, sve je blokirano. Mi ovde imamo lični režim Aleksandra Vučića koji ponovo krši Ustav i kreće u jednu kampanju jer on ništa drugo i ne zna nego da se bavi predizbornim kampanjama. I sma činjenica da je neko zbog plastične makete vešala u pritvoru 30 dana, a da je neko drugi ko je ubio ženu pušten da se brani sa slobode govori koliko su nam institucije blokirane. Zato se protesti nastavljaju do konačnih promena“ – rekao je Obradović.Info služba Dveri