После обиласка југа и севера Србије, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић у оквиру нове предизборне кампање „Од породице до породице“ посетио је Источну Србију.

       Боравећи у Неготину Обрадовић је поручио: „Источна Србија је један од најлепших делова наше земље и  туристички бисер захваљујући пре свега Дунаву. Али, и овде као и другде највећи проблем представља одсељавање у иностранство и смањење броја становника. Србија се празни и демографски нестаје. Само у прошлој, 2020. години 55.000 људи је више умрло него што се родило. Ако томе додате и све оне који иду у иностранство, онда можете видети размере овог проблема. Хитно морамо зауставити белу кугу. Српски покрет Двери, као политичка организација породичних људи који је ставила породицу на прво место, им комплетан програм за обнову становништва и победу над белом кугом. Новоформирано Министарство за породицу и демографију очито не ради свој посао већ се бави легализацијом хомосексуалних бракова и родном равноправношћу којом се нашој деци намеће промена пола и криза идентитета. То није пут којим се решава проблем беле куге. Ми тражимо да дође до пореске реформе којом ће свако ко ступи у брак добити смањење пореза на зараде, а са сваким добијеним дететом даље смањење пореза на зараде, као и смањење пореза на имовину. На тај начин би породичним људима што имају више деце остајало више новца у кућном буџету. То би био јасан сигнал државе да брак и породица имају подршку. То би требало да прате и друге мере које Двери предвиђају у свом програму породичне политике: подршка решавању стамбеног питања младих брачних парова, повећање броја општина са породилиштем, дечји додатак за свако дете до навршене 18. године живота,  доношење Закона о заштити презадужених породица, бесплатан спорт за сву школску омладину…

Посебно важна тема је усклађивање рада и родитељства, заштита радног права жена и мајки, као и нерадна недеља и у приватном сектору. Не смемо заборавити ни старачка и самачка домаћинства, као и наше најстарије суграђане којима је ова власт украла зарађене пензије. Српски покрет Двери обећава да ће свим пензионерима у редовним месечним ратама бити враћено све што им је одузето Законом о смањењу пензија који су донели СНС, СПС и ПУПС. Парадокс је да су они који су се представљали као заштитници пензионера опљачкали пензионере, да су сада прешли да се баве задругарством и селом, што није нити друго него функионерска партијска предизборна кампања која се води о државном трошку. Политичка династија Кркобабић је пример политичке корупције и нови Г17+ који дели државне паре за нове задруге подобнима. Село и задругарство ће проли исто као пензионери под овом влашћу. Док домаћа пољопривреда и село пропадају власт дели наше народне паре из буџета страним мултинационалним компанијама које доносе прљаве технологије и загађују нашу животну средину. Не могу стране инвестиције и екстрапрофит који овде остварују бити важнији од екологије и здравља становништва, нити наш народ треба да се претвори у јефтину радну снагу као страног газде. У економији ће програм Двери бити у свему супротан садашњој власти и ми ћемо подржати домаћу привреду, а посебно породичне фирме“, закључио је Обрадовић у свом обраћању у Неготину.

 

[ngg src=“galleries“ ids=“426″ display=“basic_slideshow“] 

Обраћање Бошка Обрадовића овим поводом можете погледати овде: