Boško Obradović: Sudija Dragica Urošević će odgovarati pred sudom kad padne ova vlast

Boško Obradović i GrO Dveri u Čačku podržali su novi protest radnika FRA jer su sudski izvršitelji ponovo došli da ih izbace i da uđu u posed zgrade FRA u Čačku.

Predsednik Dveri je istakao da postoje odluke nadležnih državnih organa kojima se ovaj deo FRA proglašava za privredni subjekat od značaja za odbranu Republike Srbije, što stoji u odluci i mišljenju Ministarstva odbrane. On je rekao da su u odgovoru na njegovo poslaničko pitanje vezano za slučaj FRA Ministarstvo privrede i Ministarstvo odbrane dali istovetan odgovor a to je da ovaj objekat ne može biti predmet sudskog izvršenja jer bi „u slučaju sprovođenja daljih radnji nad tim objektom bilo dovedeno u pitanje izvršenje obaveza FRA Čačak u lancu remonta i proizvodnje vezanom za Vojsku Srbije.“
„U odgovoru Ministarstva odbrane takođe stoji: Zakonom o izvršenju i obezbeđenju u članu 55, regulisano je da predmet izvršenja ne mogu biti objekti i oprema koji su namenjeni odbrani i bezbednosti Republike Srbije.“ – naveo je Obradović.


On je rekao da sve ovo znači da je sudija taj koji krši zakon u ovom slučaju.
“Ja samo mogu da zaključim dve stvari: Prva da se ovde radi o kriminalu, da je neko bacio oko na ovu atraktivnu lokaciju i da će korumpirati ako treba i sudiju i policiju i vlast, ne bi li ove ljude izbacio sa svojih radnih mesta, oteo ovaj atraktivan plac u centru Čačka i napravio od njega Čačak na vodi ili ne znam ni ja šta. Takođe je jasno da je nosilac kriminala sudija Privrednog suda u Čačku Dragica Urošević. Zato ja mogu da obećam da će ona biti jedan od prvih sudija u Srbiji koji će biti lustriran kada ova vlast padne i kada se donese Zakon o lustraciji po kojem će odgovarati sve sudije koje krše zakon. Dragica Urošević više neće biti sudija kad padne ova vlast.“ – poručio je Obradović.

 


Info služba Dveri