Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Todorović da podnese ostavku zbog „odliva mozgovaˮ

Narodni poslanik Boško Obradović zatražio je danas hitnu i neopozivu ostavku gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića zbog skandalozne izjave kojom je direktno podržao odlazak mladih i visokoobrazovanih ljudi iz Čačka u Beograd i inostranstvo. 

Ovim povodom Boško Obradović izjavio je sledeće: „Milun Todorović je došao na vlast u Čačku kao neko ko se do tada nije javno bavio politikom. Iako se i on sakrio iza imena Aleksandra Vučića i nije smeo da izađe na lokalne izbore pod svojim imenom, dobio je određenu podršku kolega iz privrede, a i dela građana koji su očekivali političke promene posle pada braće Ilića sa vlasti i da Čačak konačno krene napred. I mi iz opozicije dali smo mu 100 dana i više da pokaže šta zna i da li će zaista da radi za interese Čačka i Čačana.


Međutim, Milun Todorović se brzo otuđio od privrednika i naroda i postao najobičniji stranački vojnik SNS. Možda i bez svoje volje, morao je da postane član Predsedništva SNS, trči da prisustvuje svim rijaliti šouima u Vučićevoj režiji i napada političke protivnike po naređenju iz Beograda. Okružio se političkim preletačima iz G17+, SPS-a, JUL-a, DSS-a i Nove Srbije. Zaboravio je svoje kolege iz privrede i okrenuo se sprovođenju Vučićevih fiks ideja o stranim investitorima koji dolaze o našem trošku a sav profit odnose u inostranstvo. Od najavljenih 1000 radnih mesta nemački „Forverkˮ otvoriće ove godine 25, a iduće još 25 radnih mesta, što je prevara nad prevarama.


Todorović se otuđio i od naroda, ne prima građane, ne odgovara na pitanja odbornika i retko prisustvuje sednicama skupštine grada, a kada je tu izbegava odgovore na pitanja na tekuće teme. U više navrata bio je neobavešten ili se tako pravio kada su u pitanju loša kadrovska rešenja i sukobi unutar vlasti oko direktorskih mesta u javnim preduzećima i ustanovama. Jedino što napreduje u gradu pod njegovom vlašću jeste njegova privatna stanogradnja i ozbiljna sumnja javnosti da li on podržava divlju gradnju i na sopstvenom primeru.


Vrhunac zbog koga definitivno mora da podnese ostavku jeste skandalozna izjava da je osnivanje početničkog preduzetničkog centra u Domu kulture „veliki korak za odliv mozgova iz Čačka za početak u Beograd, a kasnije naravno diljem Evrope i svetaˮ. Ovo nikada nije izjavio niti poželeo svojoj lokalnoj sredini niti jedan gradonačelnik i predsednik opštine na svetu i za ovako krupnu političku grešku mora da se snosi odgovornost. Zbog ove izjave Čačku se smeje cela država, a sama izjava je više tragična nego smešna i predstavlja ogoljenu politiku SNS koja podržava strane investitore i strane banke, a ne domaću privredu i poljoprivredu, dok od građana Srbije pravi jeftinu radnu snagu kod stranog gazde, a mlade i obrazovane tera u inostranstvo. Vreme je da Milun Todorović podnese ostavku.


Pozivam ga da to uradi i to ću smatrati časnim potezom u trenutku kada na silu održava vladajuću većinu sa jedva 38 od 75 odbornika koji ga podržavaju u skupštini grada Čačkaˮ.

 


Informativna služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: