Српски Покрет Двери - Лого
Search

Онима који се за готово деценију на власти нису сетили породице, села и друштвеног дијалога – тешко се може веровати да сада имају искрене намере по овим питањима.

       Да сам народни посланик данас бих у Народној скупштини подигао обе руке за предлог новог Закона о министарствима, јер се први пут формирају два министарства о којима Српски покрет Двери говори од свог уласка у политику, а то су Министарство за породицу и демографију и Министарство за бригу о селу. Међутим, ова министарства се, нажалост, не уводе зато што је власт схватила њихов значај већ што су им истраживања јавног мњења показала да су им то две најслабије тачке и да по том питању ништа нису урадили за девет година на власти.

Онима који се за готово деценију на власти нису сетили породице, села и друштвеног дијалога – тешко се може веровати да сада имају искрене намере.

Александар Вучић је велики мајстор политичког маркетинга и на овај начин жели да покрије теме о којима мало зна, које му до сада нису биле битне и које му угрожавају рејтинг. То је права истина о мотивима за оснивање три нова министарства. С тим што је Министарство за друштвени дијалог најобичнија фарса равна неком скечу из „Топ листе надреалиста“. СНС не зна шта је дијалог, мрзи демократију и другачије мишљење, не подноси постојање опозиције и критику власти, укинула је поделу власти и парламентарну дебату, и биће врло тешко поверовати да су сада наједанпут спремни за било какав друштвени дијалог, јер за њих је Вучићев монолог почетак и крај сваке друштвене вредности.

Министарства за бригу о породицу и селу свакако су нам потребна, али је кључно питање ко ће бити на њиховом челу и да ли ће се наставити празне приче и страначки интереси изнад свега као што је био случај досадашњих министара без портфеља који су се бавили овим темама: Славице Ђукић Дејановић и Милана Кркобабића. То што су СПС и ПУПС до сада водили ова два веома битна ресора без министарства говори да СНС није било стало до ових тема и да су ова толико важна питања служила за поткусур у партијској подели колача у Влади.

Када погледамо како се актуелна власт до сада односила према породици и селу можемо само да констатујемо да су радили све што су могли против интереса породице и села, као и да би велики напредак био да престану да их уништавају, а све што ураде преко тога био би велики плус. Српски покрет Двери није опозиција држави већ владајућем режиму и бићемо спремни да похвалимо сваки помак на боље у ова два министарства на којима смо толико инсистирали све ове године и чије оснивање поздрављамо.   
 

Бошко Обрадовић
Председник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: