Председник Републике, председник Владе и председник Народне скупштине извршили су државни удар. Тројним пактом прекршили су Устав, противуставно укинули скупштинска заседања и увели ванредно стање. Решење за заустављање ширења нове заразне болести није било увођење ванредног стање већ ванредне ситуације по Закону.

     Ванредно стање је злоупотребљено за нова кршења људских права, хапшења, скандалозна суђења преко интернета и слање у затвор више хиљада људи, завођење тоталног медијског мрака, као и злоупотребу ванредног стања и пандемије за наставак предизборне кампање другим средствима. Демократија и Устав у Србији су згажени и време је да их одбранимо и државу вратимо народу.

 

 

 

Буком која је синоћ почела и наставља се свако вече од 20,05 на нашим прозорима, терасама и у двориштима започели су ванинституционални протести грађана против власти усред ванредног стања. Процес ослобођења је започет и сви учесници противуставног деловања Тројног пакта мораће кривично да одговарају. На уједињеној Српској опозицији је да у наредним данима каже своју реч и пружи одговор на ову уставну, парламентарну и демократску кризу.

 

Бошко Обрадовић

Народни посланик и

председник Српског покрета Двери