Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: TV PINK i Dijana Hrkalović ne smeju pasti

Na KZN koja je održana u Čačku, predsednik Dveri je istakao da već tri dana traje organizovana odbrana Dijane Hrkalović, državnog sekretara MUP-a Srbije, od jednostavnog pitanja: šta je – mimo Zakona o policiji – tražila u policijskoj stanici u Guči tokom izbornog dana?

Po njegovim rečima u njenu odbranu stali su ministar policije Nebojša Stefanović, direktor Policije Vladimir Rebić i načelnik Policijske uprave grada Čačka Draško Darijević, kao i brojni funkcioneri SNS i drugih satelita vlasti.


„Ali nemoguće je braniti se od istine da je komandu nad policijskom stanicom u Guči toga dana preuzela Dijana Hrkalović uprkos prisustvu načelnika Policijske uprave Čačka. Svi njihovi navodi da to nije tačno padaju u vodu kada se vidi snimak da je pred članove Izbornog štaba Saveza za Srbiju koji su došli da pitaju zašto se hapse opozicioni aktivisti izašla upravo Dijana Hrkalović, a ne prisutni načelnik nadležne Policijske uprave. Posebno je nedopustivo negiranje dokazanih činjenica da je tokom izbornog dana Dragačevom patroliralo više desetina džipova bez ikakvih saobraćajnih oznaka, a da ih policija ni u jednom slučaju nije zaustavila i legitimisala. Ovo je posebno sramna laž jer postoje brojni dokazi u vidu fotografija i video snimaka, a neki od tih džipova bili su parkirani ispred same Policijske stanice u Guči.“ – rekao je Obradović.


On je najavio da će danas da vozi automobil bez tablica i da će ga u 14 časova parkirati ispred Policijske stanice u Čačku da vidi da i će i njega pustiti kao i sve one koji su na taj način vozili po Lučanima na dan izbora.


Po njegovim rečima tokom lokalnih izbora u opštini Lučani bio je suspendovan Zakon o policiji i političko lice iz vrha SNS komandovalo je policijom sa ciljem da se zažmuri na batinaške odrede SNS koji su pretili biračima i hapse opozicionari koji su prijavljivali izborne neregularnosti na biračkim mestima. „Sve ovo je razlog za hitnu smenu Dijane Hrkalović, glavnog eksponenta mafije u vrhu vlasti.“ – rekao je Obradović i dodao:


„Jedno je sigurno: TV PINK i Dijana Hrkalović ne smeju pasti. Režim Aleksandra Vučića braniće ih više nego Kosovo i Metohiju, ako treba  i tenkovima. Zašto? Zato što je TV PINK srce sistema ove vlasti, glavni propagandni centar za održavanje vlasti, a Dijana Hrkalović je organizator i zaštitnik paralelnih bezbednosnih struktura koje okupljaju naprednjačke batinaše iz redova lažnih navijača i kriminalaca i koji služe za terorisanje građana i održanje vlasti po svaku cenu. Pozivam građane Srbije da se ponovo okupimo u subotu, 22. decembra u 18 časova na platou ispred Filosofskog fakulteta u Beogradi i izrazimo protest i protiv zloupotrebe Policije.“Info služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: