Boško Obradović u Kuršumliji: Počelo je i nema nazad!

Predsednik Dveri Boško Obradović govorio je na desetom po redu protestu „1 od 5 miliona“ u Kuršumliji.

On je istakao da postoje tri velika razloga zbog čega govori baš u Kuršumliji.


„Prvi razlog je taj što je baš ovde u Kuršumliji organizovan prvi protest „1 od 5 miliona“ nakon početka protesta u Beogradu. Vi ste pokazali istu onu hrabrost kao i vaši preci nekada, prvi ste izašli na ulice da pokažete bunt protiv ovog režima.“ – rekao je Obradović.


Drugi razlog je to što se blizu Kuršumlije nalazi takozvana administrativna linija, sa koje su povukli žandarmeriju pre dve godine da bi kosovski Albanci mogli neometano da pljačkaju i terorišu narod iz ovog kraja.
„To im je omogući predsednik ove zemlje, koji tajno pregovara sa ratnim zločincima i nudi im one delove teritorije koji nisu u sastavu autonomne pokrajine Kosova i Metohije, jer je to valjda njegova dedovi koju može da nudi i poklanja kome on hoće. Jedino razgraničenje koje mi prihvatamo je razgraničenje sa kriminalnom i lopovskom vlašću SNS i Aleksandra Vučića. Onaj koji da Kosovo i Metohiju, daće svaki deo Srbije.“ – istakao je Obradović.


Treći razlog zbog koga je predsednik Obradović došao u Kuršumliju je da prenese dobre vesti da se opozicija ujedinila i da među opozicijom nisu samo političke partije, već i sindikati, javne ličnosti, studenti i svi oni kojima je dosta laži i lopovluka ove vlasti.
„Nije sada vreme za naše ideološke razlike, sada je vreme da zajedno marširamo ulicama Srbije do pada Aleksandra Vučića sa vlasti. Opozicija se ujedinila oko tri važne stvari. Prvo smo se ujedinili oko zajedničkih zahteva za fer i poštene izbore i nema odstupanja dok ne budu fer i pošteni. Svaki izbori koji se budu raspisali, a ne budu fer i pošteni, biće bojkotovani. Ujedinili smo se i u Narodnoj skupštini i zajednički suprotstavili vlasti, izašli iz nakaradnog parlamenta i počeli sa paralelnih sednica parlamenta i tamo ćemo razgovarati sa građanima o svim važnim temama koje ne mogu da se čuju u ovom lažnom parlamentu.“ – rekao je on.


Treća stvar oko koje se opozicija ujedinila je odgovor na zahteve protesta, a to je Sporazum sa narodom koji predstavlja viziju i politički plan i program kako treba da izgleda Srbija posle pada Aleksandra Vučića.


Obradović je naglasio da u Srbiji više nema pravde, nema institucija, nema Ustavnog suda, niti Narodne skupštine i zato jedino protestima i narodnim buntom i ulicom možemo da se izborimo za slobodu, to je put kojim smo krenuli i od tog puta nema nazad!Info služba Dveri