Поводом изјаве бившег министра унутрашњих послова Аустрије, Херберта Кицкла да је као министар склопио уговор са Србијом по ком се мигранти који добију негативан одговор за азил у Аустрији враћају у Србију лидер Двери Бошко Обрадовић је изјавио да Двери од почетка мигрантске кризе упозоравају на овакав сценарио.

„Пре свега тражимо да Влада Србије објави уговор о ком прича бивши министар унутрашњих послова Аустрије и да објасни грађанима зашто то сазнајемо из аустријских медија. Да ли тај уговор значи да Србија постаје центар за мигранте на Балкану?“ – питао је Обрадовић.

Он је истакао да нико из Двери нема проблем с тим да се помогне људима у невољи, нарочито онима који беже из ратом захваћених подручја, али да за државу Србију на првом месту морају да буду њени грађани и њихови животи и безбедност.

„Идеја да Србија буде центар за мигранте и да се њима додељују сеоска имања и куће је неодржива и о томе су посланици Двери неколико пута говорили у Скупштини. Пре свега, ти људи не желе да остану овде, а Србија прво треба да реши проблеме и стамбено питање својих грађана који живе испод границе сиромаштва. Друго, не постоје капацитети да се било какав дугорочнији прихват миграната спроведе на инклузиван начин што значи потенцијалне проблеме у будућности. Време је да Србија почне да гледа своје интересе и да се и према овом питању тако односи.“ – сматра председник Двери.

 

Инфо служба Двери