Boško Obradović: Vlada pomaže bankama umesto građanima

Na konferenciji predsednika opozicionih poslaničkih grupa, lider Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović govorio je o spornim situacijama, povodom novog zakona o dužnicima u švajcarskim francima.

„Ovo je jedan od najvećih bankarskih skandala u istoriji Srbije. Režim koji godinama sa bankama pljačka narod, tek posle štrajkova glađu počne da rešava problem, koji je morao odavno. A ko će da odgovara za prethodnih 10 godina dok je pljačka trajala? Ovo je dokaz da su Dveri bile u pravu, kada smo govorili da su ti krediti pljačka naroda“.


Obradović je dodao da će zakon i dalje štititi banke, kao i da u njemu ima niz nelogičnosti.


„Pljačka je do sada vršena uz saglasnost Nacionalne banke i Aleksandra Vučića, a mi sada imamo i zakonski projekat koji neće zaustaviti, već će produžiti organizovanu pljačku građana. Imamo i dokaze za to, ovo je diskriminacija, jer zakonu podležu samo oni koji još vraćaju kredit, a ne svi koji su ga podigli, među kojima su oni koji su otplatili i oni koji su izgubili hipoteku“.


Predsednik Dveri je ukazao i na to da je Kasacioni sud doneo odluku da su krediti indeksirani u švajcarskim francima ništavni, jer su ljudi novac dobili u dinarima ili evrima.​


„Ovo je direktan dogovor Vučića i Banaka, pazite ovo ludilo, Vlada je rekla da će da pomogne bankama… A ne svom narodu? Pa ovo su banke koje pljačkaju, to je dokazano u sudu, to su banke sa najvećom kamatnom stopom u Evropi, i mi njih da pomognemo? Zbog čega? Pa zbog toga što je Vučić u dilu sa njima“.


Obradović je pozvao i sve građane da u subotu dođu na novi protest, koji će početi u 18 časova na Terazijama.


 

Info služba Dveri