Од 20 познатих министара, 16 из Београда и 3 из Војводине – где је Шумадија, Поморавље, западна и југоисточна Србија, Косово и Метохија и дијаспора?

     Кандидати за министре у новој Влади Србије бирани су по најважнијем критеријуму у СНС: да су верне слуге АВ и да ће бити спремни да бране његов лични режим и криминалну власт више него било шта. Што си већа улизица и полтрон – то си ближи позицији министра у Влади. Конкретно, сви они ће бити само партијски ботови, а Вучић је заправо министар у свим министарствима који се пита о свему. Нови/стари премијер као главни бот се толико пита у Влади да на конференцијама за медије не сме да одговара на новинарска питања.

Велика ствар за брзи крај ове Владе која касни четири месеца је да ниједан успешан, озбиљан и стручан човек у Србији и иностранству није прихватио позив да постане министар и да су на крају постављени страначки апаратчици који никакве везе немају са додељеним ресорима. Шта Милан Кркобабић зна о селу, Маја Гојковић о култури или Ирена Вујовић о заштити животне средине? Како ће породицу бранити неко ко на Твитеру вређа чланове туђих породица? Какво је тек понижење српске просвете која ће добити министра после партијских подела плена у СПС?

Највећа срамота поново је задесила српске службе безбедности, па је бивши министар полиције са купљеном дипломом и плагираним докторатом постао министар одбране, а бивши министар одбране који није служио војску и не може да докаже порекло своје имовине – министар унутрашњих послова. Ово је велика увреда за све часне професионалце у војсци и полицији.

Ако су били добри министри зашто у Влади нема Шарчевића, Ђорђевића, Кубуровићке и других из бивше Владе, да наставе са добрим радом?

Ипак је највеће изненађење што у Влади своја заслужена места нису добили остали из лажне опозиције: Шешељ, Чеда и Чанак, већ само Гордана Чомић, али очекујемо да ће она говорити у име свих прелетача у СНС.

Срећа је да ће ова Влада трајати кратко, иако за годину дана може много тога да се уништи ако некоме без икаквих стручних референци и доказаних способности дате да води државу, само зато што успешно ботује за владајући режим.

 

Бошко Обрадовић
Председник Двери