Господин Васко Васовић, који је био и кандидат за директора РТС, дугогодишњи радник РТС, са подршком више од 2.000 запослених у Јавном сервису, може да буде решење које би у том прелазном периоду водило РТС, и ослободило њен програм за једну нормалну и демократску дебату – рекао је лидер Двери Бошко Обрадовић на Н1.

Обрадовић је рекао да за Двери постоји само једна тема, а то је које ће то тело контролисати спровођење онога што се и у том дијалогу буду договорили.

– Овој власти се више не може ништа веровати, чак ни ако постоји потписана реч споразума. Опозиција мора да има неку контролну улогу у будућем телу за надзор спровођења тих договорених ствари и контролу комплетног предизборног и изборног процеса. И лично сматрам да је најважније питање које мора да се реши, а то је ослобађање Јавног сервиса за другачије мишљење и опозицију – рекао је Обрадовић, и додао:

– Не тражимо ништа више од онога што су основни демократски стандарди свуда у свету. Дакле, морате дозволити присуство опозиције у Јутарњем програму, Дневнику 1, Дневнику 2, Дневнику 3, увести још дебатних емисија. Не видим зашто власт не би прихватила да, рецимо човек који је запослен у Јавном сервису, који има подршку тамо буде прелазно решење за менаџера овог прелазног периода, а да касније решимо РЕМ и управне одборе Јавних медијских сервиса – истакао је лидер Двери.

 

Извор: Директно, Н1