Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Vlast ima 30 dana da ispuni zahteve protesta

Na vanrednoj konferenciji za medije u Čačku, predsednik Dveri Boško Obradović govorio je o zahtevima protesta „1 od 5 miliona“.

Konkretni zahtevi su smena predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsednika Narodne skupštine Maje Gojković. Takođe se traži smena kompletnog uređivačkog kolegijuma informativnog programa javnog servisa i 6-9 meseci slobodnih medija, a zatim fer i poštene izbore.


Rok za ispunjenje zahteva je 30 dana. Ukoliko vlast ne ispuni zahteve protesta, kao što do danas nije ispunila nijedan zahtev, biće organizovan veliki narodni mitingu u Beogradu.


„Želim da poručim aktuelnoj vlasti da je izbor samo njihov. Mogu da obezbede slobodne medije i slobodne izbore, pa da za 6 do 9 meseci idemo u jedan normalan izborni proces, prvi posle 7 godina njihove vlasti ili ćemo mi morati da dođemo u Beograd i da tamo oči u oči sa njima razgovaramo zašto oni dakle nisu spremni da ispune naše zahteve“, rekao je Obradović.


Obradović je pozvao sve one koji nisu potpisali Sporazum sa narodom, a učestvovali su u protestima, kao što su: DSS, DJB, Ne davimo Beograd, Vojni sindikat Srbije, PSS, USPRS, malinari, CHF, penzioneri, MHE, mame i trudnice, da se priključe velikom narodnom mitingu 13. aprila, ukoliko zahtevi građana ne budu ispunjeni.


On je podsetio da danas ističe rok predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki da podnesu ostavke, inače će demonstracije dođi u njihova mesta.


„Ukoliko Milutin Jeličić Jutka ne da ostavku, sutra u 13 časova smo u njegovom kabinetu“, rekao je Obradović.


 

Info služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: