На данашњој конференцији за медије у Чачку, председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић поновио је став Двери да су ковид пропуснице апсолутно неприхватљиве, да њихово увођење значи кршење Устава и људских права и слобода, као и да се на тај начин грађани Србије присиљавају на обавезну вакцинацију и наноси штета домаћим предузетницима и запосленима у домаћој привреди.

       У свом обраћању јавности Обрадовић је истакао следеће: „Веома је карактеристично да Александар Вучић није био тај који је најавио увођење ковид пропусница већ је то препустио Ани Брнабић, иако је до сада лично он увек најављивао нове мере Кризног штаба и Владе Србије. Више је него јасно да је и ова мера увођења ковид пропусница Вучићев налог, али да не сме јавно то да каже у страху од пада рејтинга и губитка гласова на следећим изборима. Наиме, више од пола становништва, и невакцинисани и многи вакцинисани грађани Србије, противе се овој мери и траже њено укидање. Занимљиво је и да Вучићев Кризни штаб дозвољава страним компанијама да могу нормално да раде, али доводи у питање рад домаћих предузетника у сфери угоститељства. Српски покрет Двери се противи овом новом бесмисленом и антиуставном експерименту власти и подржава народне протесте који се свако вече одржавају у више градова Србије. Ово је само пробни балон за даље и ако прође без наше побуне онда ће Вучић наложити Кризном штабу нове мере закључавања, присилне вакцинације и ковид пропусница на свим нивоима. Једино што га може зауставити јесте управо страх од губитка гласова јер је и велики број присталица СНС против оваквих одлука власти. Зато треба да наставимо са бунтом против оваквих мера које угрожавају нашу слободу.

Изнова истичем да ми у Дверима нисмо антиваксери, да се залажемо за добровољну вакцинацију, да свако ко жели може да се вакцинише, као и да свако ко то не жели има Уставом загарантовано право да сам одлучује о своме здрављу и да му нико не може наметнути присилну вакцинацију. Ово се посебно односи на децу. Противимо се подели на вакцинисане и невакцинисане, као и свакој дискриминацији невакцинисаних грађана, аусвајсима и апартхејду у 21. веку.

Оно што посебно желим да нагласим да паралелно са овом наметнутом темом мимо очију јавности пролазе озбиљни проблеми са којима се суочавамо као што су општа поскупљења, одлука Врховног касационог суда да стане на страну банкарског лобија и против грађана, највећа цена горива у Европи, насилничко и неправично одузимање земље сељацима дуж планираног Моравског коридора… Зато Српски покрет Двери подржава протест под називом „Не дамо ђедовину”, који ће у недељу, 24. октобра у 14 часова бити одржан у Мрчајевцима. Једно је када држава врши експропријацију по закону и правично надокнади грађанима земљу коју им је одузела за потребе изградње аутопута, а друго је када се земља отима мимо права и правде за некакве депоније, позајмишта или за проширење аеродрома који не ради. Позивамо присталице Двери да у недељу подржимо сељаке који су угрожени на траси аутопута Прељина-Појате, без икаквих страначких обележја”.

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери 
 
Конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: