Мигрантска политика актуелне власти СНС нас води у катастрофу

     Тек ових дана јавност је озбиљније обратила пажњу на скандалозне и дугорочно опасне изјаве и намере председника СНС Александра Вучића да Србија постане велики мигрантски центар у Европи, о чему су Двери много пута говориле и упозоравале. Још једном скрећемо пажњу јавности да смо апсолутно против мигрантске политике актуелне власти оличене у следећим Вучићевим речима из 2018. године: „Ја немам ту врсту страха од миграната. Ангела Меркел је један од највећих лидера савремене Европе. Веома мудро води своју земљу. Она је преко миграната решила проблем наталитета, да не причамо о радној снази, економском расту… Ми ћемо до 2030. године имати једнак број емиграната, лица која напуштају нашу земљу, и имиграната, лица која долазе да живе у нашој земљи“. Истовремено, по ко зна који пут постављамо питање да ли је тачна следећа изјава Херберта Кицкла, бившег министра унутрашњих послова Аустрије из септембра 2019. године: „У доба док сам био министар унутрашњих послова са Србијом је склопљен уговор да мигранти којима Аустрија одбије захтев за азил, а који не могу да се врате у земљу порекла, буду враћени у Србију“.

    Избегавање власти месецима да одговори на моје више пута поновљено посланичко питање и захтев да овај тајни споразум коначно угледа светлост дана – најбољи је доказ да такав катастрофални уговор постоји и шта нам спрема власт у Србији. Моја порука Александру Вучићу гласи да мигранте којима жели да насели Србију може да смести код маме и тате у породичној кући у Јајинцима, али не и у празна српска села и све празније градове, угрожавајући безбедност свих грађана Србије и на овај начин дугорочно мењајући структуру становништва.

Ми смо народ избеглица и увек смо спремни да помогнемо људима у невољи који беже од рата. Нисмо решили проблем својих избеглица и немамо снаге и капацитета да решавамо проблеме миграната. Наш приоритет мора бити безбедност свих наших породица. Међу мигрантима који су прошли кроз Србију било је и каснијих учесника у терористичким актима широм Европе. Не ради се овде о старцима, женама и деци, већ о војно способним младим мушкарцима од 16-30 година. Пљачке, покушаји силовања, насиље и друга кривична дела већ се дешавају свуда тамо где су мигранти смештени у Србији. Када су нас ови са власти питали за сагласност да потпишу уговоре са ЕУ да у Србију приме све мигранте које ЕУ одбије да прими? Да ли су за ово гласали бирачи СНС и других странака власти?

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери

 

Фото: Д. Жарковић