Са њиховим падом мора пасти и њихов страначки вођа и онај ко их је довео на највише државне функције, а то је Александар Вучић лично.

Нова ријалити звезда са насловних страна дневних новина под контролом владајућег режима је Славиша Кокеза, председник ФСС. Ових дана је њему намењена улога коју је донедавно имала Дијана Хркаловић, бивши државни секретар МУП-а Србије постављен на ту функцију од стране владајуће СНС и њеног председника.

Наиме, Дијана Хркаловић је данима на свим насловним странама означавана као организатор државног удара и прислушкивања председника и његове породице, али до сада још увек није ухапшена због ових кривичних дела. Такође, нико из режимских медија није поставио основно питање ко је довео Дијану Хркаловић прво у БИА, а потом у МУП и био њен политички ментор? Сада је на тапету Славиша Кокеза, још један близак сарадник и пријатељ председника СНС, који је оптужен да нешто зна о припремама тзв. ликвидације Александра Вучића о којој се не зна ништа сем медијских спинова. Министар Вулин и режимски медији по задатку сада етикетирају Кокезу да не жели ништа да исприча о својим сазнањима и везама са криминалцима. Поставља се питање зашто и он онда није ухапшен већ пуштен на слободу? Да ли ће и то бити само медијска фарса од неколико дана, а онда следи прелазак на неку трећу тему и неку трећу медијску жртву из велике СНС породице?

Чак и да дође до хапшења неког од најближих сарадника председника СНС, попут Небојше Стефановића, Славише Кокезе или Дијане Хркаловић – Вучић не може побећи од сопствене одговорности. Како су сада наједанпут његови најближи сарадници постали сарадници и мафије? Зар то нису били и до сада, али са његовом подршком и заштитом да то раде? Са њиховим падом мора пасти и њихов вођа и онај ко их је довео на највише државне функције.

Истовремено апелујемо на медије и РЕМ да спрече емитовање хорор ријалитија који је најавио председник СНС у коме треба јавно да се прикажу зверска убиства криминалне групе Вељка Беливука у чијем формирању је – према сведочењу бившег потпредседника ФК Партизан – учествовао генерални секретар Владе Србије Новак Недић, што опет води до самог Вучића који га је и поставио на то место када је дошао на чело Владе 2014. године. Емитовање таквих призора на телевизијама са националном фреквенцијом било би не само кршење закона већ и намерно подгревање додатног насиља и страха у јавности, који уништавају ову земљу већ девет година од када је СНС приватизовала све државне институције. Ово је посебно нехумано према породицама чија су деца нестала, а сумња се да су убијени у криминалним обрачунима. Делује невероватно да је само у протекле две године нестало 15 људи о чијој судбини полиција ништа не зна. Или – што је најмонструознији сценарио – све зна, али је до сада имала налог да ћути и штити криминалну групу коју је створила СНС за потребе одбране актуелног режима.

Бошко Обрадовић

Председник Двери