Србија треба да тражи укључење Русије у даље преговоре о КиМ

         
Даљи преговори о статусу Косова и Метохије који се од сутра настављају у Бриселу представљају нови државни удар од стране председника Српске напредне странке, и то по више основа:

  1. За државу Србију не могу бити прихватљиви никакви разговори о некаквом „свеобухватном правно обавезујућем споразуму између Београда и Приштине“ којим наша власт признаје лажну државу Косово као независну и омогућава јој улазак у Уједињене нације, а то је – према сведочењу лидера Немачке и Француске као главних организатора овог дијалога – њихов циљ.
  2. Александар Вучић никада није добио овлашћење нити Владе Србије нити Народне скупштине Републике Србије да преговара у име државе Србије о статусу Косова и Метохије.
  3. Никада у Народној скупштини није усвојена никаква преговарачка платформа, а без ње се не иде ни на какве преговоре.
  4. У Бриселу није могуће водити равноправни дијалог јер је Европска унија на страни косовске независности, већ дијалог о Косову и Метохији треба вратити тамо где му је и место, а то је Савет безбедности Уједињених нација.
  5. У било какве даље преговоре о Косову и Метохији, а по захтеву Србије, треба да буде укључена и Руска Федерација.
  6. Стављање потписа на признање независности лажне државе Косово од стране актуелне власти у Београду било би противуставно, супротно Резолуцији 12 44 СБ УН и – у случају да то уради председник Србије – гажење председничке заклетве на Уставу и Јеванђељу.
  7. Признање окупације дела државне територије и урушавање територијалног интегритета и суверенитета су тешка кривична дела за која по Кривичном законику следује вишегодишња робија и свако ко размишља у том правцу требало би да зна да му то сигурно следује.

Председник СНС и његова неовлашћена делегација, која од сутра почиње нови циклус преговора о Косову и Метохији у Бриселу, треба да знају да грађани Србије који држе до Устава, а посебно они који су патриотски оријентисани, неће дозволити издају Косова и Метохије и сигурно неће мирно чекати стављање потписа на признање лажне државе Косово.
 

Бошко Обрадовић
Председник Двери