Одговор на насловну страну режимског таблоида „Информер“

Данашња монструозна насловна страна дневног режимског таблоида „Информер“ само је уобичајена слика ове власти и њених свакодневних безочних обрачуна са неистомишљеницима. На мети владајућег режима и разних нељудских негативних кампања нису само опозициони лидери већ свако ко другачије мисли, критикује ову власт или поставља незгодна питања, без обзира да ли је новинар, академик, професор универзитета, драмски уметник… Насловна страна данашњег „Информер“‘-а на којој сам оптужен да сам „наредио својима“ да „лажу и ударају по Вучићу свим средствима како би му изазвали нове срчане сметње и како би што пре умро“ – само је кап у мору политичког лудила у коме живимо, а које владајући режим производи и шири већ осам година.

Као човеку и хришћанину не приличи ми да се радујем било чијим здравственим проблемима, па макар у питању био и политички противник који је много зла нанео и Дверима и нашој држави. Нисам тако васпитан и то свакако нећу радити. Истога дана када је Александар Вучић примљен на ВМА пожелео сам му брзо оздрављење и свако добро – да би био здравствено способан да поднесе оставку, мирно преда власт и кривично одговара на суду за све што је радио док је био на власти. Колико није спорно да му желим брз опоравак – толико је извесно да се његова одговорност не може сакрити иза његовог здравственог стања, из следећих разлога:

Ако председник СНС није у стању да обавља своје дужности из здравствених разлога – треба да поднесе оставку и посвети се своме здрављу, што би урадио сваки нормалан човек на свету и што му препоручујемо.

Ако је на ВМА боравио из здравствених разлога – јавност мора да буде упозната са правим стањем његовог здравља и све ружне речи на друштвеним мрежама треба да утихну јер са тим се не треба ни шалити ни ругати, а камоли бити злонамеран.

Ако је боравак на ВМА лажан и служио је само за скретање пажње јавности са најновијих крупних криминалних афера у врху власти – то не сме да се дозволи. Вучић једноставно неће моћи да се извуче на тај начин од одговара на питања типа: Шта радник „Телеком Србија“ Бранко Стефановић, отац министра полиције, ради у радно време у државној фабрици наменске индустрије „Крушик“ у Ваљеву као члан делегације приватне фирме која тргује оружјем?

Председник СНС и читав владајући режим треба озбиљно да се запитају зашто огроман број грађана Србије Вучићу не верује чак ни када каже да му је припало тешко, да је болестан и да због тога мора у болницу или да смањи своје активности. Било како било, мораће и медијски и судски да одговори на постављена питања која њега и његове најближе сараднике директно везују за трговину оружјем и крупан криминал још од времена када је био министар одбране и први потпредседник Владе 2012. године.

Бошко Обрадовић