Александар Вучић је још 8. јуна 2016. године јавно изрекао да ће „обелоданити ко су комплетни идиоти из врха градске власти који су рушили у Савамали“, да би потом пропуштањем дужности подношења кривичне пријаве за наведено дело и сам извршио кривично дело. Такође, у више наврата за разне медије је изјавио „да је Драган Ђилас лопов и идем на суд по том питању“ и „да је Ђилас ојадио државу за око седамсто двадесет милиона евра“, да би потом пропуштањем дужности подношења кривичне пријаве за наведено дело поново лично извршио кривично дело.

     Када Александар Вучић каже да је неко „велики лопов и спреман сам сада да пружим доказе за то“, а онда пропуштањем дужности подношења пријаве против учиниоца кривичног дела Тешка крађа из чл. 204 ст. 4 Кривичног законика РС, онда као и у претходним случајевима је извршио продужено кривично дело Непријављивање учиниоца кривичног дела из члана 332. став 2. Кривичног законика Републике Србије у вези са чланом 61 КЗ-а.

Друштвена опасност извршеног кривичног дела утолико је већа с обзиром да је извршено од стране лица које је обављало дужност Председника Владе Републике Србије и сада је Председник РС. Наведене изјаве које се односе на упознавање јавности о постојању сазнања да је извршено одређено кривично дело, показало се, немају другу сврху осим злоупотребу поменутих државних функција ради обрачуна са политичким противницима, а у циљу одржања на власти по сваку цену.

Српски покрет Двери очекује од надлежних јавних тужилаца да ову ствар истерају до краја јер је могућност даље злоупотребе државне функције и режимских медија за лажно етикетирање политичких неистомишљеника на овај начин бескрајна. Или нека Александар Вучић коначно поднесе кривичну пријаву за било које сазнање о криминалу које има о нама из опозиције или нека заувек заћути и више не лаже. Пошто је ово друго немогуће једини који га могу зауставити у чињењу кривичних дела јесу закон, Тужилаштво и Суд. Ако постоје и ако смеју да раде свој посао по овој кривичној пријави.

Видео материјал са конференције за медије можете погледати овде: 

 

[ngg src=“galleries“ ids=“140″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Бошко Обрадовић

Председник Двери