Српски Покрет Двери - Лого
Search

Обавезујемо се на откривање гробног места и подизање споменика ђенералу Дражи Михаиловићу у Београду, такође, у нашем програму су и споменици војводи Момчилу Ђујићу, владики Николају Велимировићу, шајкачи и ћирилици, каже између осталог, Бошко Обрадовић, лидер Двери.

       „Није проблем да одем, али генерално не желим више да губим време ни у каквим замајавањима како од стране власти тако и од стране опозиције“, каже за наш лист Обрадовић одговарајући на питање да ли ће отићи на нови састанак Радне групе за изборне услове без посредовањa странаца, иако је рекао да је Ивица Дачић прекришио све рокове на овом колосеку међустраначког дијалога.
 
„Власт годину дана фолира дијалог о изборним условима, а опозиција о изборним колонама. Зато смо и донели одлуку да не чекамо више никога и ништа и идемо на изборе јер је остало мање од шест месеци до избора, а то је страховито мало времена у условима пандемије и медијског мрака. Сада ме много више од празних дијалога занимају припреме за изборе”, додаје саговорник Данаса.
 
Како одговарате на „прозивке“ из ДЈБ, некадашњих партнера, да сте одустали од дијалога без странаца када сте одлучили да изађете на изборе?
 
Нисмо ми одустали од дијалога већ власт. А нама не пада на памет да их више чекамо и губимо време, јер они тако могу да нас развлаче у недоглед. Људи, избори су за мање од пола године! Мобилизација! Позивам све који су за нове изборне борбе да нам се јаве и прикључе!
 
Да ли вас је власт до сада позвала да дате чланове у Републичку изборну комисију и у тело за праћење медија, тековине дијалога уз посредовање странаца? Хоћете ли то учинити?
 
Још нисмо добили тај позив, а нисмо донели ни одлуку да ли ћемо га прихватити јер очекујемо прво одговор на наше амандмане које смо дали на споразум између власти и опозиције у Народној скупштини, од чега нам зависи да ли ћемо тај споразум потписати и учествовати у његовој примени, а онда и у примени закључака које су дали европарламентарци. Поставили смо две јасне црвене линије: конкретни медија планови свих седам великих медија који су били на састанку Радне групе у Скупштини и Надзорни одбор за контролу изборног процеса.
 
Плашите ли се да ће вас ваши гласачи казнити јер сте врло блиско сарађивали са Драганом Ђиласом?
 
За наше бираче је најважније да ми никада нисмо изневерили наша идеолошка уверења и програм. Били смо део Савеза за Србију са идејом да дође до укрупњавања опозиције у борби против актуелне власти, али се никада нисмо одрекли својих политичких ставова, што су наши бирачи упамтили. Напротив, наше идеје о очувању КиМ у саставу Србије, економској, породичној и социјалној политици, као и лустрацији, постале су део 30 тачака Савеза за Србију и програма будуће Владе Србије који се нашао у „Споразуму са народом”. Урадили смо све што је било до нас у супротстављању садашњој власти и у Скупштини и на протестима, али нисмо имали подршку колега да идемо до краја ни 13. априла 2019. када је био највећи опозициони митинг и када сам предлагао да останемо испред Народне скупштине до испуњења наших захтева, ни током мог штрајка глађу када смо масовним штрајком лидера опозиције могли да спречимо прошлогодишње лажне изборе. А онда су колеге угасиле СЗС иако је Савез био главни носилац успеха бојкота избора?! Што је до нас, мислим да смо часно завршили ту епизоду и вратили се свом самосталном политичком путу.
 
Из Двери је поручено да ће подржати кандидата за председника ако га сви подрже и ако буде бољи од вас. Ако сви подрже Бориса Тадића, хоћете ли га и ви подржати?
 
Као што сам против садашње власти, тако исто сам и против повратка на бивши режим. Борис Тадић је оличење бивше власти и нема никаквих шанси на изборима. Његова кандидатура би одговарала владајућем режиму јер Вучића не може да победи нико од лидера бившег режима, већ само доказани патриота који до сада није био на власти.
 
Шта се десило са стварањем уједињених патриота? На кога тренутно рачунате као могућег сарадника из тог блока партија?
 
Програм Патриотског блока је завршен: очување Косова и Метохије у саставу Србије, Српски мини-шенген са Црном Гором и Републиком Српском, економски патриотизам и подршка домаћој привреди и пољопривреди уместо страним компанијама, забрана рада Рио Тинто у Србији и еколошки патриотизам, већа безбедност за грађане Србије који су угрожени мигрантском кризом, откривање свих гробница жртава комунистичког терора, имена убица и доушника, реституција имовине и обнова монархије као принципа власти. Посебно важно обећање имамо за београдске изборе јер је дошло време да се измири дуг према првом герилцу у окупираној Европи под нацизмом: обавезујемо се на откривање гробног места и подизање споменика ђенералу Дражи Михаиловићу у Београду. Такође, у нашем програму су и споменици војводи Момчилу Ђујићу, владики Николају Велимировићу, шајкачи и ћирилици. Има доста заинтересованих родољубивих политичких покрета, удружења и појединаца да се прикључе оваквом Патриотском блоку и ових дана приводимо крају разговоре о томе. Уједињене патриоте су наша нужност и будућност.
 
Да ли сте донели одлуку о сарадњи са покретом Заветници?
 
Главни одбор Српског покрета Двери донео је одлуку да почнемо са припремама за изборе као да ћемо на њих ићи самостално. На Главном одбору није било речи ни о каквим предизборним коалицијама нити смо о томе до сада са било ким разговарали. Најпре желимо да формирамо Патриотски блок од нестраначких организација и истакнутих појединаца који су спремни да подрже наш програм за промену система, а остајемо отворени и за шире предизборне коалиције. Једини услов за сарадњу је промена комплетног корумпираног политичког и правосудног система који се овде није мењао више од 30 година.
 
О вакцинацији и бирачима
 
Апсолутно сам против наметања обавезне вакцинације, посебно деце, и ковид пропусница као кршења основних људских права и слобода. Двери нису антиваксери већ борци за слободу избора у времену све веће ковид диктатуре која више није само медицински него и социјални и тоталитарни експеримент контроле над становништвом под изговором противепидемијских мера. Одбацујем ту нову и штетну поделу на вакцинисане и невакцинисане. То је недопустиво задирање у приватност и чиста дискриминација. Свако има Уставом загарантовано право да одлучује о своме здрављу и да бира добровољну вакцинацију или да се не вакцинише. Ризик постоји у оба случаја: и какав је састав и последица ових експерименталних вакцина, и да ли се можемо изборити против нове болести без њих. Свако нека процени ризик и сам бира, каже Бошко Обрадовић у одговору на питање да ли на изборима рачуна на гласове антиваксера, будући да се ни он није досад вакцинисао.

 

 
*Извор: Дневни лист „Данас“

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: