Нема сумње да је Вучићев потез да постави Гордану Чомић, једног од симбола бившег режима, за министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог веома креативан потез, из више разлога. Вероватно је то био један од захтева западних амбасадора у Србији, па је на тај начин доста јефтино прошао и изашао у сусрет својим западним менторима који су га довели на власт 2012. године. Истовремено ће Гордана Чомић, а не Вучић, бити крива за одсуство друштвеног дијалога кога годинама у Србији нема, јер се она прихватила вођења управо једног таквог бесмисленог министарства. Заиста генијално са Вучићеве стране: за урушавање демократије и одсуство елементарног дијалога у Парламенту, медијима и друштву уопште неће бити одговорна актуелна власт већ кадар бившег режима.

Ова симбиоза бивше и садашње власти оличена у Гордани Чомић као министру у Вучићевој Влади – рак рана је наше државе која већ три деценије не може да изађе из ропства истим људима на власти који се непрестано рециклирају, мењају стране и странке, уверења и лидере, али опстају. Зато овде смена на власти не значи ништа јер нема промене корумпираног политичког система чији је симбол Гордана Чомић. Бити власт и у Тадићево и Вучићево време значи да испод површине владајућег режима влада канцерогени систем који нас врти у зачараном кругу истих прелетачких кадрова који припадају свету страних обавештајних агентура, тајкунских слугу или удбашких производа.

Право питање гласи како су чланови и бирачи СНС прогутали Синишу Малог, Горана Весића, Јелену Триван, Небојшу Крстића или Гордану Чомић? Како високи функционери владајуће странке седе у Председништву СНС или у Влади са тим „жутим лоповима”? Како је могуће да је обрачун са њима, који су напредњаци својевремено обећавали, завршио тако што им је све опроштено па су још и награђени уласком у врх актуелне власти? Зар је то вама ваша напредњачка борба дала да имате Гордану Чомић за маршала? Или Ану Брнабић за председника Владе? Или Зорану Михајловић за министра? Гордана Чомић се бар опробала на лажним изборима прошле године и у коалицији заједно са 10 различитих политичких групација освојила испод 1% гласова, док за Ану Брнабић и Зорану Михајловић нико никада није гласао. Како је могуће да овакви кадрови без икакве подршке у народу данас воде Владу Србије?

Одговор није само у великој подршци коју све три поменуте даме имају у западним амбасадама, већ и у лукавој игри Шахисте да поред тога што на тај начин испуњава жеље својих западних ментора увек може и да жртвује ове агенте страног интереса у својим редовима. Па чак и да их оптужи да су га све време поткопавале и да на њих као кадрове „бившег режима” и „стране плаћенике” свали сву кривицу за неуспехе власти.

Управо је то и план са Горданом Чомић и њеним амбасадорским пакетом противуставних закона који нам се намећу мимо воље народа. Ако закони о истополним заједницама, родној равноправности и забрани дискриминације прођу без народне побуне и негативних последица по напредњачки рејтинг – онда ће председник СНС прихватити да покупи позитивне поене код својих западних ментора, као када је он први јавно аутовао Ану Брнабић као лезбејку и поставио је за министра па потом и премијера. У тој варијанти да лажна Скупштина под контролом СНС изгласа ове законе, са све радосно подигнутим рукама народних посланика из редова СНС, неколицина њих на челу са Владимиром Ђукановићем добиће задатак да се против тога гласно побуни, а сви режимски медији да то пренесу како би утисак у јавности био да је СНС против тога, иако ти закони не би могли проћи без подршке СНС.

У случају да дође до народног бунта против ова три антихришћанска и антипородична закона онда ће се Вучић елегантно извући и рећи да то нема никакве везе са њим и влашћу СНС већ да је за то крив „бивши издајнички режим” оличен у Гордани Чомић за коју уопште не зна како се нашла у СНС Влади. Чак би могао и да се стави на чело одбране традиционалних вредности од „злог Запада”, ако истраживања јавног мњења пред изборе то буду налагала. Смена Гордане Чомић и њено најуривање из Владе пред изборе било би чак изузетно корисно обрачунавање са остацима тих лопова из „жутог предузећа”.

Мора се признати да је читав план веома лукаво осмишљен, али ми на то не треба да се обазиремо. Српски покрет Двери је већ позвао на велики породични и родољубиви протест у суботу, 15. маја, на Светски дан породице, испред Народне скупштине у Београду, и то не само против ова три Чомићкина закона иза којих се крије СНС, већ и против читавог овог монструозног политичког система који је уништио све државне институције, слободу, демократију и правду у Србији. Гордана Чомић је лице Вучићеве Србије и те погубне симбиозе између бившег и садашњег режима, као и свих њихових лоповлука, лажи и превара у којима пропадамо све док не сменимо њихову власт и читав корумпирани систем.

Бошко Обрадовић

Председник Двери