Српски Покрет Двери - Лого
Search

Да ли постоји још неко у Србији ко верује Кону и Кризном штабу? Да ли имате поверења у одлуке министра здравља који је био део Земунског клана? Како да изазове пандемије савлада режим који још увек није спреман да открије ко је крао бебе из српских породилишта и да их све пошаље у затвор са дугом робијом? И како смо дошли у ситуацију да је у Србији за време пандемије све дозвољено сем да наша деца иду нормално у школу?

       Сви музички фестивали у Србији, од Новог Сада до Гуче и назад до Београда, одржани су без икаквих сметњи. Сви странци који су то желели, од туриста до миграната, продефиловали су кроз нашу земљу без икаквих контрола. Понудили смо добре услуге да будемо карантин за све оне ван Европе који не могу брзо и директно у ЕУ, без обзира да ли нам доносе нове сојеве вируса или не. Грађани Србије летовали су у иностранству где год су хтели и могли, и вратили се кући без икаквих ограничења. Масовни партијски скупови владајуће странке са више хиљада људи, као и митинзи председника СНС у оквиру функционерске предизборне кампање широм Србије, одржавају се без икакве дозволе фамозног Кризног штаба.
 
Сви стадиони на почетку нове фудбалске сезоне су препуни публике. Из свега овога можемо само закључити да је пандемија прошла. Али се неко досетио да нема разлога да прође иживљавање над нашом децом која ускоро треба да крену у школу.
 
Кризни штаб, који је одавно компромитован и нема никакав ауторитет у народу, своју гвоздену дисциплину у борби против пандемије очито ће искалити искључиво на школској деци, пошто не сме да забрани предизборне скупове владајуће странке и друге комерцијалне манифестације. Не зна се шта је горе од идеја које смо до сада чули из Кризног штаба када је у питању почетак нове школске године: да деца и даље носе маске у школи, да настава поново буде онлајн, да неко нашу децу присиљава на обавезну вакцинацију или их дели као у логорима на вакцинисане и невакцинисане. Добро, да ли сте ви нормални? Одакле вам право да експериментишете са децом?
 
Стручни савет за здравство Српског покрета Двери се већ у неколико наврата јавно изјаснио против обавезне вакцинације деце и сваког облика притиска на просветаре и родитеље, попут оних скандалозних препорука Министарства просвете школама да се ученици старији од 12 година вакцинишу. Више је него јасно да вакцинација малолетника представља решење Кризног штаба које треба да покрије све непринципијелности и небулозе у вођењу ове велике епидемиолошке кризе које се и даље свакодневно дешавају под диригентском палицом режимског Кризног штаба који и није ништа друго до продужена рука владајуће странке.
 
Већ половином јуна, када је одобрена за употребу Фајзерова вакцина за децу старости од 12 до 15 година, Стручни савет за здравство Српског покрета Двери позвао је родитеље на крајњи опрез. Тада је саопштено да су експерти Агенције за медицинска средста и лекове Србије (АЛИМС) „ригорозно“ преконтролисали све научне податке из клиничких испитивања које је произвођач спровео у другим земљама?!? Одмах се и са лаичког становишта може поставити питање колико се може веровати студијама које је спровео сам произвођач.
 
Вакцина је одобрена иако су јавно били доступни подаци из САД и Израела који говоре о чешћим случајевима запаљења срчаног мишића код млађих особа након вакцинације мРНА вакцинама америчких произвођача. Ово се чешће дешавало код мушке популације. Иако директна узрочна повезаност још није утврђена, ово опажање је непобитно, ма колико се произвођачи позивали на низак проценат у односу на огроман број вакцинисаних. Не смемо дозволити овој власти да експериментише са непровереним страним вакцинама ни са једним дететом и његовим здрављем.
 
Свесни смо да су Егзит, Сабор трубача, летовања, фудбал и партијски туризам на лествици вредности ове власти далеко изнад просвете и бриге о младима, али је ово ипак превише. Убедљиво највећи број деце узраста од 12 до 15 година према досадашњем искуству има врло благу клиничку слику након инфекције коронавирусом. Угрожавати здравље деце под плаштом борбе против епидемије врхунски је цинизам. Уколико Кризни штаб на томе буде даље инсистирао, претио и наметао, родитељи немају друге сем да устану и спрече експериментисање са здрављем своје деце. Исто се односи на Конову болесну идеју раздвајања деце на вакцинисане који могу нормално да иду у школу и невакцинисане који би требало да иду онлајн. Ако као родитељи дозволимо да се корумпирани режимски Кризни штаб иживљава на нашој деци – онда смо заиста народ који не заслужује бољу судбину.
 
После свега што трпимо од ове власти већ 10 година, ово би заиста био врхунац после кога ништа друго више није ни битно. Мање од 10 дана пре почетка нове школске године не зна се ништа: ни да ли ће наша деца уопште да полазе у школу нити како ће настава изгледати. Онлајн настава је дала већ превише лоших резултата и деци је хитно потребна нормална школска година. Ако ми као родитељи не станемо у заштиту здравља сопствене деце и њиховог нормалног поласка у школу – ко ће?

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери

*Извор: Интернет портал Директно.рс

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: