Председник Двери Бошко Обрадовић сматра да Ивица Дачић, „очито по задатку“, избегава и стално одлаже почетак дијалога између власти и опозиције, јер је, каже, најпре рекао да ће дијалог почети после Божића, а сада га одлаже за „април или ко зна кад“.

       „Циљ власти је да се потроши време до ванредних избора на свим нивоима, а да се ништа не промени по питању побољшања изборних услова“, истиче Обрадовић за Танјуг.

Он такође напомиње да за почетак дијалога нису потребни страни посредници и подсећа да је он Дачићу упутио захтев за пријем и консултације по том питању.

Обрадовић додаје и да је за Српски покрет Двери прихватљив дијалог и уживо и онлајн, јер, како каже, не виде друго решење за миран излазак из „политичке кризе“.

“Двери имају само један захтев за дијалог, а то су гаранције да ће оно што буде договорено бити и примењено, а једине гаранције су да представници опозиције учествују у спровођењу и даљем надгледању договореног, односно читавог изборног процеса.“, рекао је Бошко Обрадовић у изјави за Танјуг.

 

Фото: Весна Лалић/Нова.рс