Ненад Чанак, уз Вука Драшковића и Војислава Шешеља, спада у један од симбола корумпираног политичког система који се у Србији, упркос променама на власти, није мењао више од три деценије.

        Чанак је већ преко 30 година на челу ЛСВ, што се може објаснити само утицајем страних и домаћих служби безбедности које га држе на том месту јер испуњава задатке које добија. За то време Чанак се богати и бахати, служи свим владајућим режимима од ДОС-а до СНС-а, а његове политичке идеје увек су уперене против интереса народа и државе којима припада. Чанак никада није пропустио прилику да буде на страни српских непријатеља, било да су то хрватске или црногорске неоусташе. У континуитету се залаже за рушење државног суверенитета и интегритета Србије, било признањем лажне државе Косово или војвођанским сепаратизмом. Последњи Чанкови испади са изазивањем националне нетрпељивости и нереда, као и повредом верских осећања на Цетињу, представљају кривична дела за која коначно мора да одговара пред надлежним државним институцијама. То је разлог зашто је Српски покрет Двери поднео кривичну пријаву против Ненада Чанка и сада чекамо реакцију државних органа.
         
За све ово време Чанак је миљеник власти који редовно гостује на свим режимским медијима, а ЛСВ се башкари у градској власти у Новом Саду. Да ли било ко верује да о његовом опстанку у новосадској власти одлучује Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада? Јасно је да је Чанак део власти СНС вољом Александра Вучића лично и да га он, а не Вучевић, штити. Исти је случај са Горданом Чомић која није избор Ане Брнабић за министра већ Александра Вучића. Иако су Чанак и Чомић направили додатни антидржавни потез са предлогом да се на попису становништва идуће године нађе и измишљена војвођанска нација, обоје и даље седе у власти СНС. Зашто Вучић штити Ненада Чанка и Гордану Чомић у власти СНС на републичком и локалном нивоу када је више него евидентно њихово антидржавно и антинационално политичко деловање? Да ли су и они избор западних амбасада као и Зорана Михајловић и Ана Брнабић? И како СНС мисли да се и даље представља као патриотска власт са оваквим кадровима?

 

Бошко Обрадовић

Председник Двери