Ретко ко из редова СНС сме да критикује криминалну власт Мила Ђукановића у Црној Гори, па чак и кад она наступа отворено антисрпски и угрожава српски народ и отима светиње СПЦ у тамошњој држави. Иако би држава Србија као Матица свих Срба који живе ван ње по Уставу требало да штити интересе Срба у региону – када је у питању статус Срба у Црној Гори садашња власт углавном ћути и прави се да не примећује системско антисрпство у Црној Гори. То не може бити случајно и говори о одређеној врсти зависности владајућег режима у Београду од режима Мила Ђукановића у Подгорици.

           
     Ово се посебно односи на Александра Вучића за кога се не памти да је икада изговорио име Мила Ђукановића, а камоли да се усудио да га лично критикује. Таква је ситуација и пред наступајуће парламентарне изборе у Црној Гори 30. августа. У саопштењу информативне службе градског одбора СНС у Чачку каже се да се „Србија неће мешати у изборне процесе ниједне друге државе“, док други човек СНС Небојша Стефановић избегава да каже било шта критички о црногорској власти. За то време Александар Вучић спрема помоћ за свог политичког брата близанца и ментора у Црној Гори, без кога никада не би дошао на власт у Србији. Наиме, Мило Ђукановић био је онај ко је Вучића увео у свет страних обавештајаца, контроверзних бизнисмена и криминалаца који су му били главни подстрек приликом разбијања СРС и формирања СНС, док њихове две породице стоје иза пројекта „Београда на води“ заједно са необичним заједнички пријатељем Мухамедом Дахланом коме су дали црногорско и српско држављанство.
           
Интересантно је да Небојша Стефановић у свом прекјучерашњем ауторском тексту за „АЛО“ измишља да Ђукановић оптужује Вучића да директно преко служби безбедности организује његово рушење (што Мило никада не би рекао за свог пријатеља и пословног партнера), док ствари стоје управо супротно: Вучић се као и пре четири године када је директно помогао опстанак Мила Ђукановића на власти поново спрема да то учини. Овога пута СНС по свим окрузима скупља квоте лажних бирача из Србије који ће у недељу отићи за Црну Гору и са лажним документима дати глас за ДПС и Мила Ђукановића, покушавајући тако да их спасу сигурног пораза. То је очито заостали дуг који СНС и Александар Вучић морају да плате Ђукановићу. Српска трагедија је да се ова врста личних политичких и пословних дугова плаћа директном штетом по српске националне интересе, јер опстанак Милове власти може да значи само још већи прогон свега што је српско у Црној Гори, за шта ће онда, као и за сво досадашње нечињење, директно бити одговаран владајући режим у Београду.
 

Бошко Обрадовић
Председник Двери