Српски Покрет Двери - Лого
Search
Bošku Obradoviću ponovo zabranjen ulaz na Kosovo i Metohiju

Danas je predsednik Dveri Bošku Obradoviću ponovo zabranjen ulaz na teritoriju naše južne pokrajinu Kosovo i Metohija. On je zadržan na administrativnom prelazu Jarinje, jer kako se navodi u dokumentu zabrane „predstavlja pretnju javnoj bezbednosti“ te lažne države Kosovo.

„Da li je moguće da u 21. veku može da postoji zabrana slobode kretanja negde na evropskoj teritoriji. Kako ja kao narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, kao građanin i državljanin Srbije ne mogu da uđem na teritoriju Republike Srbije? A to je nesumnjivo po našem Ustavu i po rezoluciji 12 44 SB i teritorija Kosova i Metohije“, istakao je Obradović.


On je naveo da je ova zabrana izvršena u direktnoj koordinaciji Beograda i Prištine, s obzirom na to da se danas formira Savez za Srbiju – Savez za Kosovo i Metohiju i to predstavlja pretnju i za vlasti u Beogradu, ali i za nelegitimne separatističke vlasti u Prištini.


On je pozvao institucije Srbije da reaguju i da objasne kako jednom narodnom poslaniku Republike Srbije nije omogućena sloboda kretanja.


„Ovo je direktan dogovor Aleksandar Vučića i Hašima Tačija, oni žele da onemoguće stvaranje Saveza za Srbiju – Saveza za Kosovo i Metohiju, danas u Gračanici, jer je to zapravo stvaranje alternativne politike ovoj sramnoj izdajničkoj i protivustavnoj politici koju vodi aktuelna vlast“, rekao je Obradović.


Delegacija Dveri je nastavila putovanje za Gračanicu bez predsednika Obradovića, na čelu sa članovima Predsedništva, narodnim poslanikom Marijom Janjušević i predsednikom GrO Dveri Beograd Jugoslavom Kiprijanovićem.


Zaposleni naprednjaci u javnom sektoru u Gračanici okupirali su po nalogu svojih šefova Dom kulture u Gračanici, gde danas treba da se održi konstruktivna sednica Predsedništva Saveza za Srbiju na Kosovu i Metohiji kako bi onemogućili njeno održavanje, što pokazuje jasan strah naprednjaka zbog prisustva drugačije politike na prostoru naše južne pokrajine.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: