Нелегитимна власт која је завладала Чачком после лажних избора на које је изашло мање од 35% Чачана представља наставак погубне владавине Српске напредне странке нашим градом у последњих осам година. СНС заправо никада није била аутентична странка већ сабирни центар свих политичких прелетача и интересџија из СРС, ДС, ДСС, Нове Србије…

     Међутим, оно што је од оснивања „красило“ градски одбор СНС у Чачку, а што је посебно видљиво у новој владајућој гарнитури јесте та најгора могућа комбинација старих кадрова из ЈУЛ-а и Г17+, два највећа зла која су задесила српску политику у последњих 30 година. Од Милуна Тодоровића, преко Владана Милића и Александра Максимовића до Биљане Кочовић градско веће и градску скупштину воде некадашњи кадрови ЈУЛ-а и Г17+. Ако се овоме дода избор Игора Трифуновића, који је симбол свега негативног у прошлом скупштинском сазиву, за новог председника скупштине града, онда је више него јасно да напредњаци настављају још „брже, јаче и боље“ старим путем у пропаст чачанске демократије.

     И самом Милуну Тодоровићу је јасно да влада упркос вољи 65% грађана Чачка. Зато мора у свакој другој реченици да понавља да је „све на основу легитимитета који су добили од грађана“. Зато што добро зна да га више нема, па зато и сам признаје да мора доћи до ванредних избора на свим нивоима у наредне две године. Градска скупштина без опозиције која је бојкотовала лажне изборе у Чачку једноставно није одржива. Они који тамо глуме опозицију а гласају за избор Милуна Тодоровића за градоначелника свакако не могу никога убедити да нису део владајућег режима, и то и они на власти добро знају, па већ на почетку мандата најављују нове и ванредне изборе. Ма колико све било тешко и мучно, све је ово истовремено добро да се оголи власт купљених диплома и политичких прелетача у СНС, који идући од једне до друге странке, заједно са вечитим кадровима из СПС-а и ПУПС-а, гледају искључиво личних интерес док наш град пропада а млади људи и читаве породице одлазе из њега. Чачку су потребни потпуно нови људи који никада нису били на власти и који имају знање, способности и морала да наш град поведу једним новим путем.

ГрО Двери Чачак

Фото: ГЗС